Groza v Trogirju

FOTO: Ljubosumnemu Branku se je omračil um, pripeljal se je na motorju in streljal

S.R.
29. 6. 2023, 17.01
Posodobljeno: 29. 6. 2023, 17.26
Deli članek:

V dalmatinskem mestu Trogir zahodno od Splita so danes opoldne odjeknili streli. V bolnišnici je s kritičnimi ranami pristal 32-letni moški. Nekdanjega policista zdaj iščejo vse razpoložljive sile.

Zvonimir Barisin/Pixell/Bobo
Poskus umora v Trogirju.

Reševalci so 32-letnika, ki ga je v prsni koš in glavo ustrelil ljubosumni nekdanji policist, v kritičnem stanju prepeljali v splitsko bolnišnico, od koder so pozneje sporočili, da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Za strelcem so se poleg policistov pognali tudi pripadniki specialne enote. Iz policije so hitro sporočili, da v iskanju sodelujejo vse razpoložljive sile in da je identiteta strelca znana. Šlo naj bi za nekdanjega policista Branka M., ki ga je policija v preteklosti že obravnavala zaradi družinskega nasilja. Zaradi sedmih kaznivih dejanj nasilja nad soprogo in otroki je bil obsojen na dve leti in pol zapora. Dalmatinski portal poroča, da je takrat Branko, prepričan, da ga soproga vara, divjal po hiši, s pištolo grozil, da jih bo vse pobil, streljal v steno in se nad soprogo znesel fizično.

Zvonimir Barisin/Pixell/Bobo
Poskus umora v Trogirju.

Po poročanju portala Slobodna Ddalmacija je bil njegova tokratna žrtev 32-letni J. M., do katerega se je Branko pripeljal z motornim kolesom, streljal in nato odbrzel naprej. Portal še poroča, da je Branko oborožen in nevaren ter da naj bi iskal še enega moškega, ki naj bi ga krivil za svoje finančne težave. 32-letnika naj bi sicer ustrelil v navalu ljubosumja, saj naj bi na podlagi telefonskih sporočil sumil, da gre za ljubimca njegove soproge. Domačini sicer vedo povedati, da naj bi bil 32-letnik z Brankovo soprogo le v prijateljskih odnosih.

PU splitsko-dalmatinska
Policija je objavila fotografijo Branka M., ki ga sumijo poskusa umora.