Plzen

Že druga smrt 15-letnega otroka v manj kot tednu dni

J.V.
29. 6. 2023, 12.40
Posodobljeno: 29. 6. 2023, 12.49
Deli članek:

Včeraj se je najstnica z očetovo pištolo ustrelila v glavo. Minuli petek se je devetošolec zadušil z lastnimi izbljunki. Ob sta bila stara komaj 15 let.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Plznu na Češkem policija od včeraj zvečer preiskuje strašno tragedijo. Najstnica se je z očetovo pištolo, za katero je sicer imel vsa potrebna dovojenja, ustrelila v glavo. Stara je bila komaj 15 let, poroča Blesk. "Zaradi mladoletnosti žrtve in spoštovanja do družine ne bomo razkrivali podrobnosti," je povedala predstavnica policije Dagmar Brožova. Hčerko naj bi mrtvo na vrtu našla njena mati. Očitno je izkoristila odsotnost staršev in si vzela življenje. Imela naj bi tudi psihične težave.

Devetošolec se je zadušil z lastnimi izbljunki

Kot še piše Blesk, je to že druga smrt 15-letnega otroka na območju Plzna v manj kot tednu dni. Prejšnji petek so devetošolci v Sobeticah praznovali zaključek šolanja. Eden od mladeničev pa se ga je tako napil, da se je zadušil z lastimi izbljuvki. Naslednji dan, ko so ga našli sošolci, nesrečniku ni bilo več pomoči. Zdravnik ga je na licu mesta razglasil za mrtvega.