Posredovati so morali trikrat

Celonočni pretepi v Novem mestu: vihtel se je nož, proti ljudem letele steklenice

R.T.
29. 5. 2023, 10.52
Posodobljeno: 29. 5. 2023, 12.05
Deli članek:

Novomeški policisti so v petek in soboto imeli polne roke dele s kršitvami javnega reda in miru.

S. R./ M24
Fotografija je simbolična.

V petek pred polnočjo je do množičnega pretepa prišlo na prireditvenem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer se je odvijal Festival Cvička. Do spora in pretepa naj bi prišlo med osebami, ki se med seboj poznajo, enem od kršiteljev pa je drugega celo zabodel v roko. Poleg njega so hospitalizirali še dva udeleženca.

Policisti so zasegli nož, enemu od kršiteljev iz naselja Poganška ulica pa bokser.

Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Približno eno uro pozneje so spet bili obveščeni o pretepu na prireditvenem prostoru, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati kršiteljev. Policisti so izsledili 27-letnega kršitelja iz naselja Prapreška pot in ga obvladali s pomočjo prisilnih sredstev.

Vinjeni 27-letnik je žalil obiskovalce, v njih metal steklenice in jih spodbujal k pretepu. Med postopkom je tudi žalil policiste. Strpali so ga pripor, zaradi kršitev javnega reda in miru pa mu sledi plačilni nalog.

A to še ni bilo konec. V soboto, nekaj po 5. uri zjutraj so bili obveščeni, da na prireditvenem prostoru več oseb nadleguje strežno osebje, se med seboj preriva, vpije in se ne meni za navodila varnostnikov. S kraja so pobegnili, preden so tja prišli policisti. Ti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev.