Kazalo proti ...

Na območju, kjer je potekala preiskava, bizarno svetišče, posvečeno Maddie

R.T.
29. 5. 2023, 09.09
Posodobljeno: 29. 5. 2023, 09.15
Deli članek:

Najdbo sta prvotno prijavila portugalskim preiskovalcem, po novici o osumljencu pa še nemškim.

Profimedia
Preiskovalci so prečesali območje zadrževalnika vode na jugu Portugalske.

Prejšnji teden se je zaključila preiskava v primeru Madeleine McCann. Portugalski, nemški in britanski policisti so tri dni prečesavali območje zadrževalnika vode na jugu Portugalske, da bi ugotovili, kakšna usoda je doletela leta 2007 izginulo britansko deklico.

Profimedia
Madeleine McCann

Nemški preiskovalci sumijo, da jo je ugrabil in pokončal nemški večkratni spolni prestopnik Christian Brückner. Ta trenutno v Nemčiji prestaja zaporno kazen zaradi posilstva 72-letne ameriške turistke leta 2005, prav tako v kraju Praia da Luz na Portugalskem, kjer je dve leti zatem izginila tudi Maddie. Po poročanju portugalskih medijev naj bi se Brückner redno zadrževal v bližini omenjenega zadrževalnika vode, ki je od kraja izginotja deklice oddaljeno okoli 50 kilometrov.

Kamenje in bele lilije

Upokojenski britanski par, ki je v neposredni bližini zadrževalnika počitniški dom, je sedem mesecev po dekličinem izginotju naletel na nekakšno "svetišče", posvečeno Maddie, o čemer sta obvestila portugalsko policijo, poroča Mail on Sunday. Odziva od Portugalcev menda nista dobila.

Svetišče je bilo narejeno iz kamenja, ki je kazalo proti območju, odbranemu za piknike, kjer so preiskovalci pozneje kopali; tam je bil tudi šopek belih lilij in fotografija pogrešane deklice.

Par je svetišče pozneje, ko je bil leta 2020 za osumljenca razglašen Brückner, prijavil tudi nemškim preiskovalcem ter dal izjavo.

Brückner je medtem v nizu pisem dal vedeti, da ni pošast in da ni imel nič z ugrabitvijo ali umorom Madeleine McCann.