Tragično

V avtomobilu, ki je na Pelješcu zapeljal v morje, umrla znana ruska plesalka

R.T.
21. 3. 2023, 08.35
Posodobljeno: 21. 3. 2023, 08.35
Deli članek:

V tragediji, ki se je v noči na ponedeljek odvila v pristanišču Prapratno na Pelješcu, je umrla ruska plesalka in plesna partnerica hrvaškega plesalca Marka Cibocija, člana žirije v hrvaškem šovu Zvezde plešejo.

Instagram
Polina Golubeva

V hrvaškem pristanišču Prapratno je v nedeljo ob približno 22.30 uri s trajektnega pomola v morje zapeljalo osebno vozilo, v katerem so se nahajali 47-letni voznik, 39-letni sopotnik ter še dve sopotnici, stari 42 in 45 let. Kot smo že poročali, je v nesreči umrla 45-letna potnica, medtem ko so se preostali trije uspeli rešiti. Policija je včeraj po ogledu kraja nesreče sporočila, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, pri čemer naj bi na trajektni pomol zapeljal misleč, da gre za pristopno cesto proti Pelješkemu mostu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom je pristal v priporu.

Hrvaški Dalmatinski portal medtem poroča, da je v nesreči na Pelješcu umrla znana ruska plesalka Polina Golubeva, od katere se je v čustvenem sporočilu na Instagramu poslovil njen plesni partner, Hrvat Marko Ciboci, ki je znan predvsem kot član žirije v hrvaškem šovu Zvezde plešejo. Golubeva, sicer diplomirana pravnica, se je na Hrvaško preselila pred 20 leti, slavo pa je požela predvsem po zavidanja vredni plesni karieri.

»Pred nekaj urami smo imeli šov Zvezde plešejo na temo ljubezni. Sedel sem in razmišljal, kako je življenje lepo in kako je življenje dar. Hvaležen sem za vsako osebo v svojem življenju, a ena med njimi si bila ti. Pred manj kot 24 urami si nas zapustila z veliko praznino v naših srcih in življenjih. Najine skupne preteklosti z vzponi in padci ne bi zamenjal za nič na tem svetu. Bila si in vedno boš dobro in toplo človeško bitje z najbolj ustvarjalno dušo, ki si jo je mogoče zamisliti. Čeprav imamo zdaj v življenjih veliko praznino, vem, da so nebesa dobila še enega angela, ki bo pazil na nas,« je zapisal Ciboci.