Tragedija na Pelješcu

Voznik mislil, da pelje proti Pelješkemu mostu, a je končal v morju

S.R.
20. 3. 2023, 14.42
Posodobljeno: 20. 3. 2023, 14.58
Deli članek:

Hrvaška policija je pojasnila več podrobnosti o tragediji, ki se je ponoči zgodila v pristanišču Prapratno na Pelješcu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je v pristanišču Prapratno včeraj ob približno 22.30 uri s trajektnega pomola v morje zapeljalo osebno vozilo, v katerem so se nahajale štiri osebe. Voznik in dva potnika sta se uspela rešiti, 45-letna potnica pa je umrla. Njeno truplo so iz morja nekaj ur pozneje izvlekli potapljači.

Ogled kraja nesreče je zdaj zaključen. Po navedbah hrvaške policije je za volanom sedel 47-letni moški, v vozilu pa sta poleg 45-letnice sedela še 39-letni moški in 42-letna ženska. Vsi štirje so hrvaški državljani. Glede na prve ugotovitve je voznik, ki so mu z alkotestom izmerili 0,81 promila alkohola, zapeljal na trajektni pomol misleč, da gre za pristopno cesto proti Pelješkemu mostu. Voznika so pridržali, saj ga sumijo storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

Časnik Slobodna Dalmacija poroča, da je to že druga smrtna nesreča v tem pristanišču v zadnjih sedmih mesecih. 19. avgusta lani je tam življenje izgubil 27-letni indijski državljan, ki je prav tako z avtomobilom zapeljal v morje. V tem primeru je 27-letnik med parkiranjem pozabil zategniti ročno zavoro.