Najdba trupla pri Kölnu

Iz odtočnega jaška štrleli le športni copati, policijo je sled vodila do bližnjega stanovanja

S.R.
12. 3. 2023, 17.47
Posodobljeno: 12. 3. 2023, 17.53
Deli članek:

Nemški kriminalisti so v povezavi s sprva zagonetnim primerom trupla v odtočnem jašku v popoldanskih urah že postregli z aretacijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je v noči na nedeljo v naselju Lülsdorf južno od Kölna nek najstnik naletel na grozljivo najdbo. V odprtem odtočnem jašku ob lokalni cesti je našel truplo, obrnjeno z glavo navzdol. Ko so ga gasilci izvlekli, policisti pa pregledali, je nemudoma postalo jasno, da je v ozadju nekaj zloveščega. V bližini se je nahajala tudi samokolnica, s katero ga je do jaška predvidoma prepeljal storilec zločina. Kakšnega zločina? Vidne poškodbe na truplu so pričale o nasilni smrti.

Kot poroča nemški tabloid Bild, je bila obdukcija danes že opravljena, a rezultati še niso znani. Je pa znana identiteta pokojnega. Gre za 46-letnega moškega, ki je prebival v bližnjem stanovanju, v katerem je policija danes že aretirala 40-letnega osumljenca. Ta naj bi 46-letnika ubil in njegovo truplo nato zatlačil v odtočni jašek.

Bild sicer poroča še o nekaterih podrobnosti nočne najdbe. Tako je najstnik, ki je našel truplo, na odtočni jašek, ki se nahaja med pešpotjo in kolesarsko stezo, postal pozoren, ko je iz njega videl štrleti dvoje športnih copat. Truplo so nato iz jaška s pomočjo vitla previdno izvlekli gasilci. Hkrati se je izkazalo, da prevrnjena samokolnica, ki ležala nedaleč od jaška, pripada lastniku posestva Rainerju B. Slednji je za tabloid pojasnil, da je običajno parkirana pred njegovo hišo, uporablja pa jo za prevažanje cvetličnih lončkov. Tokrat je bila uporabljena za bolj morbidno opravilo. Ni sicer še povsem jasno, ali je storilec z njo prepeljal truplo ali pesek oziroma grušč, s katerim je poskušal prekriti jašek. »Vse je moje, z mojega posestva. Če se na poti pokaže kakšna razpoka, lahko hitro popravim,« je pojasnil Rainer, ki je nekaj misli namenil tudi storilcu. »Kaže, da ne gre ravno za profesionalce,« je poudaril glede na dejstvo, da se je osumljenec trupla želel znebiti v odtočnem jašku, ki je globok vsega meter in pol ter se nahaja ob cesti, ki je zelo prometna tudi ponoči.