Srhljiva najdba

V odtočnem jašku z glavo naprej počivalo v okrvavljeno odejo zavito truplo

S.R.
12. 3. 2023, 14.17
Posodobljeno: 12. 3. 2023, 17.16
Deli članek:

V bližini Kölna je nek najstnik danes zjutraj naletel na srhljivo najdbo. Zdaj je že jasno, da je šlo za zločin, a kriminalisti ozadje še preiskujejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Najstnik, ki se je malo po 1. uri ponoči sprehajal po lokalni cesti v naselju Lülsdorf južno od Kölna, je ob cesti opazil odprt odtočni jašek. Ko se mu je približal, je opazil, da v njem tiči truplo, obrnjeno z glavo navzdol, poroča nemška radiotelevizija WDR. Nemudoma je poklical policiste, na kraj pa so prispeli tudi reševalci in gasilci, ki so jaška izvlekli mrtvega moškega.

Policija domneva, da je moškega v jašek namerno porinila tretja oseba, saj je bil ogrnjen v okrvavljeno odejo, nekdo pa je truplo poskušal zasuti z zemljo. Zaenkrat še ni znano, ali je moški umrl že pred tem dejanjem oziroma ali je jašek tudi kraj zločina, ali pa se je zločinsko dejanje zgodilo že prej na kakem drugem kraju. Bolj verjeten je sicer slednji scenarij, saj so kriminalisti nedaleč od jaška odkrili tudi samokolnico, s katero je storilec morda opravil prevoz.

Primer je v rokah kriminalistov, že danes pa bo predvidoma opravljena obdukcija. Na truplu naj bi bili po poročanju tabloida Bild vidne tudi sledi pretepanja.