Drama v Zagrebu

FOTO: Zagorela garaža, očividci poročajo o eksploziji

S.R.
12. 3. 2023, 16.47
Posodobljeno: 12. 3. 2023, 20.04
Deli članek:

Na kraju požara v Zagrebu so še vedno prisotni gasilci, policisti in tudi bombni tehniki.

Vatrogasna postrojba Zagreb
Požar je pogašen, a območje še ni varno.

Opoldne je zagorelo v eni od garaž ob trinadstropni hiši v zagrebškem naselju Ferenščica. Požar so gasilci hitro pogasili, a so ostali na terenu, saj so morali območje z varne razdalje še ohlajati. Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi se v garaži nahajale tudi eksplozivne naprave, zato so na terenu tudi bombni tehniki. Lastnik naj sicer ne bi natančno vedel, za kakšen eksploziv gre, a naj bi vsaj nekaj razstreliva ostalo iz časa vojne.

V požaru sicer ni bilo poškodovanih, hrvaška policija pa je že pojasnila, da bo več podrobnosti o dogodku znanih po zaključeni intervenciji in opravljenem ogledu.

Hrvaški portal 24sata medtem poroča, da naj bi očividci že pred požarom iz garaže slišali eksplozijo. Šele po eksploziji naj bi zagorelo, iz garaže pa naj bi se začel valiti dim. Portal še poroča, da naj bi se v garaži nahajali mine, bombe in naboji.

Policija je v večernih urah pojasnila, da je najverjetneje zagorelo zaradi okvare na električni napeljavi. Na kraju so sicer našli tri ročne bombe. 58-letnega lastnika garaže so pridržali.

202aeb9f546852d44c11c42664261fef.jpeg