Smrt 26-letne Mihaele

25-letni Jakov pijan za volanom uničil dve družini

R.T.
21. 1. 2023, 15.14
Posodobljeno: 21. 1. 2023, 19.20
Deli članek:

Takšnih zgodb ne bi bilo, če bi upoštevalo, da se pod vplivom alkohola ne vozi avta. 25-letni Jakov V. iz Zagreba bo imel do konca življenja na vesti smrt 26-letne Mihaele.

Index.hr
Uničen BMW, smrt 26-letnice, uničeno življenje...

Na noči iz četrtka na petek je 25-letni mladenič v Zagrebu zakrivil usodno prometno nesrečo. Njegovo dekle Mihaela si je zaželela, da bi odšla na pozni prigrizek v McDonalds. V Mandlovi ulici, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, ga je zaneslo, zapeljal je na bankino in na travo, avto je trčil v drog javne razsvetljave in se ustavil nekaj metrov stran. Jakov je bil le malo opraskan, Mihaela, mama triletne deklice, pa je umrla na kraju nesreče, poroča Jutarnji list. Policisti so ugotovili, da je imel voznik 1,11 promila alkohola v krvi.

Policisti so povzročitelja nesreče pridržali, danes pa so ga odpeljali na zaslišanje. Družina pokojne Mihaele je za 24sata povedala, da se je Jakov zlomil, da se zaveda, da je »uničil dve družini«.

Ni prvič, da so policisti zasačili Jakova pri vožnji pod vplivom alkohola. Junija 2019 so ga ustavili na rutinski kontroli v Zagrebu. Tudi takrat je napihal preveč, v krvi je imel 0,67 promila alkohola.