Posli z drogo?

Likvidacija na Oražnovi v Ljubljani: znano ime žrtve, napadalca še iščejo

R.T.
21. 1. 2023, 11.21
Posodobljeno: 21. 1. 2023, 12.30
Deli članek:

Kaj je znanega o petkovi likvidaciji 34-letnega moškega na Viču v Ljubljani.

Bobo
Prizorišče streljanja na Viču
Policisti so povedali, da naj bi streljal 170 centimetrov visoki moški, oblečen v temna oblačila z zamaskiranim obrazom ter črno kapo. Osumljenec je peš pobegnil v smeri Rožne doline. Kdor bi imel kakršnokoli koristno informacijo o opisanem moškem, naj policijo o tem obvesti na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.

Po neuradnih podatkih naj bi okoli 15. ure 34-letnika ustrelili zaradi konfliktov, ki so nastali pri poslih z drogo. Strelec ga je ujel, ko je bil še v svojem črnem Mercedesu. Ker prvi strel ni bil dovolj natančen, je moral ustreliti še enkrat. Likvidaciji naj bi bil priča tudi otrok, ki je sedel v avtu, v katerem naj bi policisti našli precej gotovine. 

Znano je ime žrtve. Gre za 34-letnega Igorja Mančića, ki je že nastopal v glavni vlogi v rubrikah črne kronike. Aprila 2020 so v ljubljanskih Novih Jaršah nanj streljali z brzostrelko, on pa je s pištolo streljal na napadalce. Ob sebi je imel kar 33.000 evrov, kar je nakazovalo na sumljive posle. Utrpel je hude poškodbe, a se je zlizal.

Mančić je nase opozoril že leta 2013, ko ga je spor v Snebrjah pripeljal na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča. Očitali so mu poskus umora, ker naj bi streljal na E.P., ki naj bi dan pred tem udaril Mančića. Ko je prišlo čez dve leti do sojenja, je oškodovanec obrnil ploščo, ni se več spomnil, kdo je streljal nanj. Tožilstvo je zato umaknilo obtožbo zoper Mančića.

M24
Tako je leta 2015 obraz pred fotografi skrival obtoženi Igor Mančić.

Na prostosti pa je bilo bolj napeto. Po pisanju Večera je bil član združbe, ki je oktobra 2019 Klemnu Kadivcu, domnevnemu šefu slovenske veje zloglasnega kavaškega klanu, ukradli drogo v vrednosti okoli 1,5 milijona evrov. Danijel Božić, eden od roparjev, je bil pospravljen čez mesec dni, v primeru njegove likvidacije pa poteka sojenje na koprskem okrožnem sodišču Kadivcu, Draganu Čikojeviću in Bojanu Stanojeviću.

In prav s temi dogodki bi lahko bilo povezana petkova likvidacija Mančića na Oranžnovi ulici v Ljubljani.

Bobo
Prizorišče streljanja na Viču