Opravičilo

Britanski premier ni uporabljal varnostnega pasu

G.G./STA
21. 1. 2023, 12.46
Posodobljeno: 21. 1. 2023, 12.53
Deli članek:

Britanska policija je oglobila britanskega premierja Rishina Sunaka, ker med snemanjem posnetka za družbene medije v avtomobilu med vožnjo kot sopotnik ni uporabljal varnostnega pasu.

Profimedia
Britanski premier Rishi Sunak se je opravičil, ker ni uporabljal varnostnega pasu med vožnjo.

Policija v okrožju Lancashire je v petek na Twitterju zapisala, da so 42-letnemu moškemu iz Londona izdali sankcijo v obliki globe. Če jo poravna v 28 dneh, se izogne morebitni obravnavi na sodišču. Z Downing Streeta so v odzivu sporočili, da je Sunak že priznal napako, se opravičil in bo seveda tudi poravnal globo.

Kot poroča britanski BBC, globa za neuporabo varnostnega pasu za sopotnika v vozilu znaša 100 funtov (114 evrov). Če bi primer prišel na sodišče, pa se ta znesek lahko poviša na 500 funtov.

Posnetek, ki je Sunaku prinesel globo, je sicer nastal v četrtek, namenjen pa je bil objavi na družbenih medijih. V njem je videti premierja iz vrst konservativcev, kako na zadnjem sedežu avtomobila med vožnjo v Lancashire na severu Anglije pojasnjuje svoje ukrepe za okrepitev rasti. Kmalu po objavi posnetka se je Sunak opravičil za "napačno presojo", video pa so tudi že umaknili z omrežja Instagram.

To ni prva globa za trenutnega britanskega premierja. Aprila lani jo je prejel, ker se je v vlogi finančnega ministra junija 2020 udeležil zabave na Downing Streetu, ki je kršila takrat veljavna pravila glede omejitve druženj.