V dneh pred izginotjem

Pogrešana Ana je v zadnjem sporočilu mami zapisala, da se z Brianom ne razumeta

G.G.
21. 1. 2023, 08.37
Posodobljeno: 21. 1. 2023, 17.11
Deli članek:

V primeru izginotja 39-letne Ane Walshe je za srbske medije spregovorila njena mama Milanka Ljubičić.

Profimedia
Milanka Ljubičić živi v Beogradu. Njena hči Ana se je po poroki z Brianom Walshem preselila v ZDA,

Twitter
Brian Walshe

Preiskava se nadaljuje in Ano imajo uradno še vedno zaznamovano kot pogrešano, čeprav so možnosti, da bi jo našli živo minimalne. Spomnimo. 39-letnica iz okolice Bostona v ZDA je izginila 1. januarja, ko se je namenila na službene opravke v Washington. Pri tej nameri jo je nekaj ustavilo že na poti od doma do letališča, do kamor sploh ni prišla. Policisti zasledujejo tezo, da jo je ubil njen mož Brian Walshe, ki je njeno izginotje prijavil šele 4. januarja. V dneh po njenem izginotju je med drugim na sinovem iPadu raziskoval, kako se znebiti trupla, kako se truplo razkraja v plastični vrečki in ali te lahko obtožijo umora brez "corpus delicti". Briana Walsha so ta teden obtožili zaradi kaznivega dejanja umora.

Včeraj se je z novinarji Nove.rs v Beogradu pogovarjala Milanka Ljubičić, mati Ane Walshe. Pokazala je sporočila, ki sta si ji izmenjali 25. decembra. Ana je mamo vprašala, če bi lahko že naslednji dan priletela v Washington, kjer je delala v nepremičninski agenciji. Milanka je bila nekoliko presenečena, menila je, da bi ji morala to povedati nekaj dni prej, da bi se lahko pripravila na potovanje. »Z Brianom se ne razumeva,« je potožila Ana in mama jo je vprašala glede česa, pa je Ana odgovorila, da glede otrok. Skupaj imata tri otroke, stare od dve do šest let.

Ana jo je nato prosila, da bi že naslednji dan sedla na letalo in ostala pri njih dva meseca, nad čemer Milanka ni bila navdušena. Ko se je že zdelo, da sta se vendarle dogovorili, je hčerka izstrelila, da vendarle ni treba, da pride tako vrat na nos, pa tudi, da imata z Brianom že druge načrte.

Twitter
Pogrešana Anna Walshe.

Zadnjič je Ana mamo klicala tik pred polnočjo na silvestrovo in še nekaj pred eno uro. Milanka se ni javila.

Milanka Ljubičić je za Novo.rs povedala, da še ni izgubila upanja. »Čuti«, da se bo nekje pojavila. Dodala je, da je bila Ana vedno dobro razpoložena, nasmejana in vsi so jo imeli radi. Takšen je bil v njenih očeh tudi njen zet Brian, vseh 16 mesecev, ko je živela v hiši z njimi. »Ne morem verjeti, kaj vse se objavlja, tega ne morem razumeti,« je dejala pretresena Milanka Ljubičić.

Za srbski Blic pa je Milanka spomnila, da je Ana na zadnjem obisku v Beogradu novembra lani dejala, da želi več časa preživeti z otroki, omenila pa je tudi, da se je Brian spremenil in da je vse bolj odsoten, zamišljen, kar vse težje prenaša.