Črna kronika

Je osumljeni soprog Ano umoril, ker je oči vrgel na njene nepremičnine

R.T.
19. 1. 2023, 10.43
Posodobljeno: 19. 1. 2023, 10.48
Deli članek:

Nove informacije razširjajo spekter motivov pri domnevnem umoru Ane Walshe.

Twitter
Možnosti, da bi našli Ano živo, so skoraj nične

37-letna Ana Walshe iz okolice Bostona je uradno zabeležena kot pogrešana. 1. januarja je izginila, ko naj bi odšla na pot v Washington. Do danes je niso našli. Policisti sumijo, da jo je umoril njen mož Brian Walshe, ki so ga včeraj seznanili z obtožnico. Brian je policistom povedal, da jo je nazadnje videl okoli 1. januarja okoli 6. ure zjutraj. V dneh po njenem izginotju je med drugim na sinovem iPadu raziskoval, kako se znebiti trupla, kako se truplo razkraja v plastični vrečki in ali te lahko obtožijo umora brez "corpus delicti".

Ameriški mediji so danes javnost seznanili z novimi informacijami. Ana Walshe, ki je po rodu iz Beograda, je imela v lasti več nepremičnin, skupaj ocenjenih na okoli tri milijone dolarjev. V Washingtonu je kupila vilo za 1,3 milijona dolarjev, v ameriški zvezni državi Maryland je nabavila hišo za 191.000 dolarjev, dve hiši pa si je omislila še v Massachusettsu, eno za 135.000 dolarjev in eno za 140.000 dolarjev. V istem obdobju je prodala tudi več nepremičnin v Bostonu in okolici.

Ker se je v lanskem letu zaposlila v nepremičninski agenciji v Washingtonu, so nekateri pomislili, da bi se lahko z družino preselila v prestolnico ZDA. Še zlasti zato, ker je med tednom bivala v Washingtonu, konec tedna pa je preživela doma, kjer so jo čakali tudi trije otroci.

Twitter
Brian Walshe

In kje je bil tačas njen mož? Doma v Cohassetu v bližino Bostona. Brian Walshe je čepel doma, saj je bil v hišnem priporu, ker je leta 2018 prodaj dve ponarejeni sliki Andyja Warhola, ki ju je ukradel »prijatelju« v Južni Koreji. Oškodovanec Ron Rivlin, lastnik galerije Revolver v Los Angelesu, ki je kupil sliki za 80 tisoč dolarjev, je za CBS Boston povedal, da je v trenutku, ko je videl umetnini na lastne oči, spoznal, da gre za ponaredek. Walsha je označil za izjemno šarmantnega in uglajenega človeka, a pretkanega manipulatorja, »kandidata za oskarja«.

Kot kaže, so Briana zamikali tudi ženini denarci, do katerih bi se lahko dokopal z dedovanjem, če bi Ana kar naenkrat izginila, policija pa ne bi posumila na zločin.