Požgal kiosk

FOTO: Tako razdejanje je v Mostah zapustil lopov, ki je kradel in požigal

S.R.
19. 1. 2023, 08.18
Posodobljeno: 19. 1. 2023, 10.05
Deli članek:

Ljubljanski lopovi imajo za sabo pester dan.

Svet24
Razdejanje, ki ga je v Mostah za seboj pustil neznanec.

Ljubljanski policisti so v zadnjih 24 urah našteli več vlomov, pri čemer so lopovi za seboj največje razdejanje zapustili v Mostah. Tam je nek neznani storilec vlomil v kiosk in odtujil cigarete, po vlomu pa je kiosk namerno še zažgal. Ob tem je povzročil za približno 3000 evrov škode. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, se je vse skupaj odvilo na Toplarniški ulici malo po 5. uri. Požar so pogasili ljubljanski gasilci.

Dva vloma so zabeležili tudi v Šiški. V prvem primeru je neznanec vlomil v klet ter odtujil razno baterijsko in drugo ročno orodje, s tem pa lastnika oškodoval za približno 700 evrov. Drugi lopov je prav tako vlomil v klet, pri čemer je ukradel visokotlačni čistilec. Lastnik je utrpel škodo v višini približno 200 evrov.

Na udaru je bil tudi kiosk v središču prestolnice, kjer je neznanec ukradel menjalni denar in alkohol. Škode je bilo za približno 2000 evrov. Še večjo škodo pa je povzročil neznanec na Viču. Vlomil je v gradbeni kontejner ter sunil več kosov orodja, gorivo in tiskalnik. Lastnika je oškodoval za približno 4000 evrov.