Kje so zastoji in cestne zapore?

Še danes bo snežilo, na cestah težave in zastoji

E.J./STA
19. 1. 2023, 08.04
Posodobljeno: 19. 1. 2023, 08.19
Deli članek:

Ponekod po Sloveniji sneži. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. Kje so zastoji in kakšno vreme nas čaka?

Bobo
Še danes bo padal sneg, nato sledi ohladitev.

Danes bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo rahlo do zmerno snežilo, na Primorskem pa občasno rahlo deževalo. Tam bo pihala večinoma šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa dopoldne severni veter. Padavine bodo popoldne slabele in marsikje ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

Ohladilo se bo

Jutri dopoldne bodo rahle padavine povsod ponehale, najkasneje na jugu. Čez dan bo pretežno oblačno, nekaj več jasnine bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno. Ob severnem Jadranu se bodo pojavljale plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo rahlo snežilo, padavine bodo popoldne marsikje ponehale. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bodo sprva še možne krajevne padavine. Pihala bo šibka do zmerna burja.

V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. V soboto se bo tudi v notranjosti okrepil severnik. Še nekoliko hladneje bo.

Bobo
Na cestah so vozila zimske službe, zato je promet počasnejši, na avtocestah so zastoji.
Sneg in težave na cestah

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na zaradi nesreče na glavni cesti Postojna-Pivka pri avtocestnem priključku promet poteka izmenično enosmerno.

Na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Ljubljani je zastoj z zamudo 15 minut.

Na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani je zastoj z zamudo 15 minut.

Na primorski avtocesti od Logatca proti Ljubljani je zastoj z zamudo 20 minut.

Zastoji so na cestah Dol-Šentjakob in Pijava Gorica-Škofljica.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Na prelazu Ljubelj je obvezna uporaba verig na avstrijski strani.

Za priklopnike in polpriklopnike je promet prepovedan na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.