Prebrana obtožnica

Brutalni umor 37-letne Ane; mož na sinovem iPadu raziskoval, kako se truplo razkraja v vrečki

J.V.
18. 1. 2023, 19.00
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 19.10
Deli članek:

Znane nekatere podrobnosti očitno brutalnega umora 39-letne Beograjčanke, ki si je družino ustvarila v ZDA. Soproga so danes privedli pred sodišče in mu prebrali obtožnico za umor.

Twitter
Vse kaže, da je 39-letnico umoril mož.

Briana Walsha, moža 1. januarja izgunile Ane Walshe, so danes privedli pred sodišče, kjer so mu prebrali obtožnico, ki mu očita umor svoje žene, po zločinu pa naj bi še razkosal njeno truplo, ki ga preiskovalci še vedno niso našli.

V preiskavi je bilo med drugim ugotovljeno, da je obtoženi 27. decembra na spletu iskal najugodnejšo ameriško zvezno državo za ločitvene postopke, pa tudi številna druga iskanja ga neposredno povezujejo z zločinom, poroča Blic.

Med drugim je na sinovem iPadu raziskoval, kako se znebiti trupla, kako se truplo razkraja v plastični vrečki in ali te lahko obtožijo umora brez "corpus delicti".

V obtožnici tožilci med drugim navajajo, da je bila Ana, mati treh otrok, razpeta med službo v Washingtonu in družino v domačem kraju Cohasset v okolici Bostona.

4. januarja so policisti v Cohassetu prejeli klic iz Washingtona o njenem domnevnem izginotju, ko se ni oglasila v službi. Let v prestolnico, kjer se je šele nedavno zaposlila v nepremičninski agenciji, je sicer imela rezerviran 3. januarja.

Policisti v domačem kraju so odšli do njene hiše, kjer jim je Brian prijavil, da jo je nazadnje videl okoli 1. januarja okoli 6. ure zjutraj.

Twitter
Brian Walshe je obtožen umora partnerke Ane.

Nadzorne kamere so obtoženega 2. januarja posnele v trgovini, kjer je nakupil za 450 dolarjev čistil in detergentov, krp, zaščitnih oblek, škornje, vedro, so med prebiranjem obtožnice izpostavili tožilci.

3. januarja so v Abingtonu, nedaleč od Cohasseta, opazili avto obtoženca in vozilo njegovih staršev. "Odšel je do smetnjaka z vrečko za smeti in videti je bilo, da je nosil nekaj težkega. Nato je vrečko odvrgel v smetnjak in odšel. Kasneje so bili ti isti avtomobili opaženi na drugem koncu Abingtona, blizu drugega smetišča," navaja obtožnica.

4. januarja so Briana znova opazili v trgovini med nakupovanjem sanitetnega materjala.

5. januarja je obtoženi potoval v Swampcott, kjer je bil spet opažen v bližini smetnjakov stanovanjskega kompleksa, kjer prebiva njegova mama. Medtem so kriminalisti v kleti družinske hiše v Cohassetu našli krvav nož in čistila, ki jih je nakupil v zadnjih dneh.

V dosedanji preiskavi je bilo sicer ugotovljeno, da je obtoženi od izginotja na različnih krajih odložil najmanj 10 vreč za smeti, v katerih bi se lahko skrivali deli razkosanega trupla.