Sodil mami in hišnim ljubljencem

Okrutni morilec Slavko: »Mineva 800 dni od zadnjega srečanja s kokainom«

P.K.
17. 1. 2023, 14.28
Posodobljeno: 17. 1. 2023, 14.59
Deli članek:

Slovenijo je minuli teden pretresel zločin v Beli krajini, ko je 38-letni Slavko Slobodnik s sekiro umoril mamo, pokončal dva pasa, tri mače in nato storil samomor.

M.G.
Slavko Slobodnik je oboževal naravo, predvsem pa svoja dva psa. Na koncu ju je pokončal.

Kot smo poročali, so Slavka in mamo v preteklosti zaradi napetosti med njima policaji obiskali večkrat. Da mati in sin nimata najboljšega odnosa, se je zavedal tudi njegov brat, ki je po tragičnem dogodku dejal, da je »točno vedel, da se bo to zgodilo.«

Sosedje so tudi poročali, da se Slavko in mama nista najbolje razumela, a da se lahko zgodi kaj tako groznega, niso pričakovali. 38-letnik je bil po njihovih besedah miren in osamljen fant, sicer v hudih psihičnih stiskah, več pa niso vedeli.

Alkohol in mamila

Instagram
Njegovo mentalno zdravje ni bilo najboljše. Vsaj enkrat je bil hospitaliziran v Psihiatrični kiniki Ljubljana.

A precej razkrijejo njegove objave na Instagramu, kjer je med drugim poročal o svojih odvisnosti od alkohola in drog, med njimi kokaina in marihuane. »800 dni od zadnjega srečanja s kokainom, strupa, ki zdravega odraslega moškega spremeni v impotentno psihično razvalino, ko je vse brezveze. Spomnim se dneva, ko sem popolnoma obupal in psihiatrinji razlagal, kako ne vidim smisla v abstinenci in življenju brez drog,« se je izpovedal in s svojimi sledilci delil še več o primežu odvisnosti, iz katerega se je skušal iztrgati.

»Zadnjih nekaj dni preživljam hude krize. Želja po substancah je izrazitejša kot kdajkoli prej. Za mano je 600 treznih dni,« je na družbenih omrežjih pred dvema letoma obelodanil še en mejnik na poti do življenja brez odvisnosti. Iz njegovih zapisov je sicer razvidno tudi, da je bil najmanj enkrat hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici. Slavko je bil tudi raper, ljubitelj kuhanja in gojenja povrtnin, pa tudi ročnega ustvarjanja iz lesa.