Beograd

Oropal bencinsko črpalko in v strelskem obračunu s policijo obležal v mlaki lastne krvi

J.V.
17. 1. 2023, 14.40
Posodobljeno: 17. 1. 2023, 14.44
Deli članek:

Policisti so ubežniku zavpili: "Odloži orožje!" "Odloži orožje? In kaj bomo zdaj?!" jim je odvrnil ropar in proti njim uperil pištolo ...

MUP
64-letni M. M. je po ropu bencinske končal tragično.

64-letni M. M. je včeraj zvečer oropal bencinsko črpalko, v strelskem obračunu s policijo pa obležal v mlaki lastne krvi. Incident se je zgodil včeraj zvečer v beograjski soseski Karaburma, poroča Telegraf.

Moški je z uporabo pištole M70 in zakrinkan v kirurško masko oropal bencinsko črpalko na Mirijevskem bulvarju, policisti pa so ga okoli 21.35 ure dohiteli v Ulici Salvadorja Allendeja.

Kot piše Telegraf, so policisti ubežniku zavpili: "Odloži orožje!" "Odloži orožje? In kaj bomo zdaj?!" jim je odvrnil ropar in proti njim uperil pištolo. Policisti so izstrelili tri naboje in 64-letnika smrtno ranili. Beograjska policija nadaljuje z ugotavljanjem vseh okoliščin tragičnega primera.

Ustreljeni je bil sicer stari znanec policije in sodišč. "Leta 1996 je bil v Pančevu po takrat veljavni zakonodaji obsojen zaradi kaznivega dejanja ropa s smrtno posledico na 14 let zapora. Nato leta 2006 na 9 mesecev zapora zaradi napada na uradno osebo pri opravljanju uradne dolžnosti," navaja Telegraf.