Jemlje bogatim

Spremljevalke razkrivajo, kako je "poslovati" med elito v Davosu

R.T.
17. 1. 2023, 10.23
Posodobljeno: 17. 1. 2023, 14.35
Deli članek:

V Davosu te dni poteka druženje pomembnih politikov, gospodarstvenikov in različnih vplivnežev, med njimi pa se diskretno smukajo tudi prostitutke.

Profimedia
V švicarskem Davosu se je včeraj začelo 53. letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF). Srečanje privabi različne obiskovalce.

Po oceni časnika Times iz leta 2020 se v mondenem švicarskem letovišču v času Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) suče najmanj 100 spolnih delavk, pa naj bodo to prostitutke ali tako imenovane spremljevalke. Oblečene so nevpadljivo, tako da ne izstopajo med udeleženci srečanja.

Nemški tabloid poroča o dami, ki ima v svojem koledarju že urejeno srečanje z nekim Američanom, v dogovoru pa je z drugimi potencialnimi strankami. Za eno uro druženja pobere 700 evrov, za celo noč sta njeno telo in duša vredna 2300 evrov. Hrana, pijača in nastanitev seveda niso vključeni v ceno. Gospodična se spominja, da jo je pred nekaj leti najel nek nemški poslovnež. Plačal je za štiri ure, po desetih minutah je zaključil spolni akt in že je smrčal v postelji, se spominja spolna delavka.

Pri švicarskem časniku 20 minuten so se pogovarjali s »kultivirano« spremljevalko Salome Balthus iz Berlina, ki na družbenih omrežjih objavlja utrinke iz svojega življenja. 36-letnica je bila na festivalu filozofije v Zürichu, ko jo premamil naslov letošnjega foruma v Davosu 'Sodelovanje v razdrobljenem svetu' in seveda okoli 2700 gostov, med katerimi je veliko premožnih. Razkrila je, da je potrebno kar nekaj diplomatske spretnosti pri vstopih v hotele. Nujno je čenčanje z varnostniki, ki se omehčajo po kramljanju o kapricah bogatašev in se pustijo podkupiti z manjšimi darili. Razkrila je, da med njenimi strankami v Davosu ni veliko politikov. Največ je poslovnežev. Politiki po njeni oceni nimajo dovolj časa, vso energijo porabijo v pehanju za politično močjo, zato jih postelja privlači predvsem za spanec.

Na splošno se ne strinja z idejo o eksploataciji spremljevalk. Če bi to držalo, bi bil ves storitveni sektor v sferi izkoriščanja, razmišlja Salome in sklene: »Raje jemljem denar od bogatih kot od revnih.«