tudi do nižin

Ta teden bo še padal sneg

R.T.
17. 1. 2023, 12.27
Posodobljeno: 17. 1. 2023, 13.25
Deli članek:

Meja sneženja se bo v notranjosti večinoma spustila do nižin.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Zahvaljujoč novi vremenski fronti, ki nas je prešla ponoči, je tudi v nižinah dež večinoma prešel v sneg.

Največ ga je zapadlo na območju Rovtarskega in Polhograjskega hribovja. Na Pasji ravni je snežna odeja debelejša za 22 centimetrov, na Blegošu za 19, na Topolu za 16, na Vrhniki, Trojanah in v Gornjem Gradu za 12 centimetrov. V Ljubljani in Kranju ga je padlo osem centimetrov.

Meja sneženja do nižin

A s sneženjem v tem tednu še nismo opravili, opozarjajo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Medtem ko bo v sredo spremenljivo do pretežno oblačno, pa se bo v četrtek spet začelo. »Nad severnim Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje. Nad severno Italijo in Jadranom se že pojavljajo padavine, ki bodo zgodaj popoldne dosegle jug Slovenije in se nato od juga razširile nad vso državo,« so zapisali.

Sprva bo po nižinah deloma deževalo, deloma snežilo. Padavine se bodo proti večeru okrepile, meja sneženja pa se bo v notranjosti večinoma spustila do nižin. Oslabele in večinoma ponehale bodo že v prvem delu noči.

V večjem delu države bo zapadlo od pet do 10 centimetrov snega, v višjeležečih krajih več. Sneg bo po nižinah znova moker. »Največ padavin kaže, da bo na skrajnem jugu države, kjer lahko predvsem nekoliko višje pade blizu 20 cm snega. Na vzhodu bo snega znova najmanj, lahko da bo ostalo kopno,« so še zapisali na Arsu.