Silovito trčenje

FOTO: Groza v ljubljanskih Mostah; zapeljala med spuščenimi zapornicami, ko je prihrumel vlak

S.R.
15. 12. 2022, 21.19
Posodobljeno: 15. 12. 2022, 21.54
Deli članek:

V ljubljanskih Mostah se je v večernih urah pripetila huda železniška nesreča, v kateri se je poškodovala ena oseba. Stopnja njenih poškodb zaenkrat ni znana.

Twitter
Kraj železniške nesreče na Zaloški cesti v Ljubljani.

Kot so pojasnili ljubljanski policisti, so bili o nesreči, ki se je zgodila na prehodu čez železniške tire na Zaloški cesti, obveščeni malo pred 20. uro. Po prvih podatkih je voznica osebnega vozila pri zavijanju z Grablovičeve ulice na Zaloško cesto med spuščenima zapornicama zapeljala na tire, v vozilo pa je trčil potniški vlak, ki je vozil v smeri centra Ljubljane.

Voznica, ki so jo iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci, se je v nesreči poškodovala, pri čemer stopnja njenih poškodb še ni znana. Prepeljali so jo v UKC Ljubljana. Gasilci so hkrati z vlaka pomagali potnikom, a po prvih podatkih nihče med njimi ni poškodovan.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic sta na tem delu Zaloške ceste še vedno ovirana tako cestni kot železniški promet, je še pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic. Voznike pozivajo, naj upoštevajo navodila upravljalcev ceste in policistov ter uporabijo druge cestne povezave. Ko bodo znane nove informacije, bodo obvestilo dopolnili.

Prometno-informacijski center medtem poroča, da je na Zaloški cesti v križišču z Grablovičevo ulico trenutno popolna zapora ceste. S Slovenskih železnic pa po poročanju STA sporočajo, da bo zaradi izrednega dogodka ob postajališču Ljubljana Vodmat na relaciji Ljubljana - Ljubljana Rakovnik in nazaj do nadaljnjega organiziran nadomestni avtobusni prevoz.