Ubežniki

V švedskem živalskem vrtu šimpanzov še vedno niso spravili v red

S.R.
15. 12. 2022, 21.39
Posodobljeno: 15. 12. 2022, 21.46
Deli članek:

Štirje šimpanzi prosto pohajkujejo po švedskem živalskem vrtu. Med njimi je tudi ranjenec.

Profimedia
V živalskem vrtu Furuvik se ukvarjajo z neposlušnimi šimpanzi.

O sredinem pobegu šimpanzov iz švedskega živalskega vrta Furuvik v bližini mesta Gävle severno od Stockholma smo že poročali. Pristojni so zaradi nevarnosti, ki so jo predstavljali človeku, tri ubežnike usmrtili, enega ranili, peti pa se je sam vrnil v živalski vrt. A zgodba se s tem kot kaže še ni končala.

Kot poročajo švedski mediji, so po živalskem vrtu, ki je trenutno sicer zaprt za javnost, v četrtek še vedno prosto pohajkovali štirje šimpanzi. Slednji so sicer na varnem znotraj vrta, a jih uslužbenci še vedno niso uspeli spraviti v prav zadnje namenjene prostore. Med četverico je tudi tisti, ki so ga med begom ranili in ki potrebuje veterinarsko pomoč, a po navedbah prisojnih to še ni bilo mogoče, saj se jim trenutno ni varno približevati. Tudi ranjenec naj bi se sicer včeraj sam vrnil v živalski vrt.

»To pomeni, da ljudem še vedno ne moremo omogočiti, da se varno sprehajajo po živalskem vrtu, še vedno smo v polni pripravljenosti,« so sporočili iz živalskega vrta. Tudi danes so ponovili, da še vedno ne vedo, kako so živali iz živalskega vrta sploh pobegnile. Preiskava je še vedno v teku.