grozljiva vožnja

VIDEO: Med divjim poletom v zabaviščnem parku popustila vrv, dva človeka obvisela

M. T. V.
15. 12. 2022, 19.12
Posodobljeno: 15. 12. 2022, 19.15
Deli članek:

V londonskem Winter Wonderlandu se je na tako imenovani frači po izstrelitvi strgala vrv, kapsula z dvema obiskovalcema je treščila v kovinski drog in obvisela.

posentek zaslona
Zabaviščna groza

V londonskem zabaviščnem parku Winter Wonderland je prišlo do nesreče na tako imenovani frači. Gre za adrenalinsko atrakcijo, pri kateri dva človeka pripnejo v kapsulo, pritrjeno na dve elastični vrvi, ki se napneta in kapsulo izstrelita naprej, nato pa nekajkrat zaniha še nazaj in naprej, preden se ustavi. A včeraj zvečer je šlo nekaj hudo narobe. Ravno ko se je kapsula izstrelila, je popustila ena od vrvi in kapsulo je namesto naprej zaneslo v eno stran, da je treščila ob drog, nato pa obvisela ob drogu visoko nad tlemi.

V njej sta bila seveda dva človeka, ki sta pretrpela veliko strahu, a je na srečo varnostni pas dobro varoval in nista bila poškodovana, so sporočili iz parka. Sta pa morala kar nekaj časa viseti, preden so ju rešili. »Pri vožnji je prišlo do tehničnih težav. Oba obiskovalca smo varno rešili. Pregledali so jih reševalci in nista poškodovana. Varnost je v našem parku vedno na prvem mestu, zato frača začasno ostaja zaprta,« so sporočili predstavniki parka. Zakaj se je vrv strgala, še ni znano.

Poglejte grozljiv posnetek, kako se strgala vrv: