booom!

"Modrijani so imeli za nas veliko nasvetov in anekdot, ki smo si jih dobro zapomnili."

Marjana Tomšič Vovk
15. 12. 2022, 20.46
Deli članek:

Fantovsko skupino Booom! sestavljajo Luka Cvetičanin, Matevž Derenda in Patrik Mrak. Fantje, ki postajajo vse bolj prepoznavni, so nedavno izdali novo skladbo Spomin.

Aleks Cvetičanin
Skušina Booom! so Luka Cvetičanin , Matevž Derenda in Patrik Mrak.

Spomin je čudovita balada, pri kateri so fantje združili moči z Modrijani. Besedilo jim je pomagal napisati Jan Plestenjak, glasbo pa Žan Serčič. Booomovce smo povprašali, od kod ideja, da k sodelovanju povabijo ravno »staroste« Modrijane.

Zakaj ste se pri pesmi Spomin spomnili na Modrijane? Čigava je bila ideja? Večina nas bi prej pomislila na marsikoga drugega.

Vedeli smo, da pesem potrebuje dodano vrednost, zato smo se odločili narediti duet. Zakaj pa ravno Modrijani? Zdelo se nam je, da ima pesem ljudski pridih, zato smo menili, da bi to Modrijani zelo dobro razumeli. Že ob snemanju pesmi se je izkazalo, da smo se prav odločili.

Kako ste se ujeli s fanti iz Modrijanov? 

Ne glede na razliko v letih smo se s fanti zelo dobro ujeli. Atmosfera je bila zelo sproščena in skupaj smo se zelo zabavali pri ustvarjanju, smo se pa snemanja lotili zelo profesionalno, kar se tudi pozna v končnem izdelku. Lepo smo se ujeli in povezali, kot da bi bili vsi ena skupina. Prav vsak od nas je dodal delček kreative in na koncu je to ustvarilo zelo zanimivo kombinacijo, ki je več kot le delovala. 

Ste se od njih kaj naučili, dobili kakšen nasvet?

Modrijani so imeli veliko nasvetov, veliko anekdot, ki smo si jih dobro zapomnili. Mislimo, da je bil en nasvet prav poseben, in sicer naj verjamemo vase in v glasbo, ki jo ustvarjamo, in če bomo trdo delali, se trudili ter vztrajali še naprej, bo prišel dan, ko se bo vse to poplačalo.

Aleks Cvetičanin
Pesem Spomin je čustvena balada.

Pri pesmi je sodeloval tudi Jan Plestenjak – zanj pravijo, da je lahko »problematičen«. Kako ste ga doživeli?

Zagotovo ne bi trdili, da je problematičen, kvečjemu nasprotno. Jan je ekstremno profesionalen v vseh segmentih, hkrati pa je zelo topla in prijetna oseba. Njegov doprinos k pesmi je neprecenljiv in zagotovo razlog, da ima besedilo tako težo, kot jo ima. Vsi smo se začutili v pesmi, kar je le testament k njegovemu talentu. Seveda smo se tudi izven delovnega okolja z Janom izjemno dobro ujeli in ga čutimo kot dobrega prijatelja in mentorja.

Spomin je žalostna ljubezenska pesem. Besedilo ste prispevali vsi trije. Ste izhajali iz osebnih izkušenj?

Zagotovo je nekaj resnice v zgodbi, le tako lahko prepričljivo podaš iskrena čustva. Posebnosti situacij, ki so do tega privedle, so po navadi zamegljene, a čustva ne izginejo. To je tudi sporočilo pesmi. 

Ste sicer trenutno (srečno) zaljubljeni?

Ljubezen nas obdaja vsepovsod, naj je to ljubezen do glasbe ali določene osebe, ni važno. Pomembno je, da so naše pesmi iskrene. Če smo pa srečno zaljubljeni? To pa naj ostane skrivnost (smeh), saj ne želimo izdati, kaj prihaja v naslednjih projektih. Radi pa vidimo, kako si poslušalci različno interpretirajo naše zgodbe skozi pesmi.

Aleks Cvetičanin
Fantje so se lani predstavili na šovu Slovenija ima talent.

Se je prepoznavnost skupine kaj povečala, odkar je bil Matevž v šovu Znan obraz?

Zagotovo se čuti dvig prepoznavnosti, zlasti ko se kdaj sprehajamo po mestu in se kdo od ljudi ozre za nami, se nam nasmehne, pomaha. Bilo je tudi že nekaj primerov, ko so se ljudje fotografirali z nami, to so res super stvari. Lahko rečemo, da je za to zaslužen tudi šov Slovenija ima talent, ki je tako nam kot Matevžu dal veliko novih izkušenj in poznanstev.

Kaj načrtujete za prihajajoče praznike in česa si želite v novem letu?

Trenutno nameravamo biti med prazniki produktivni, tako v ustvarjanju kot nastopanju. Kar zadeva novo leto, pa se veselimo vseh projektov, ki jih načrtujemo, in lahko namignemo, da ne bo treba dolgo čakati, preden se predstavimo s čim novim.