javno pranje perila

William izrinil Harryja in Meghan. Meghan ga je zasenčila, trdi Harry

R.T.
15. 12. 2022, 13.41
Posodobljeno: 15. 12. 2022, 14.17
Deli članek:

Sussekška nadaljujeta s predstavljanjem svoje plati dogodkov, ki so privedli do njunega izhoda iz britanske kraljeve družine.

Profimedia
Sussekška britanski kraljevi družini ne prizanašata.

Kot napovedano, so od danes dostopni novi trije deli dokumentarne serije Harry & Meghan.

Beseda seveda teče o zakoncih princu Harryju in Meghan Markle, ki sta se v tako imenovanem megxitu umaknila od britanske kraljeve družine, zdaj pa ji dodobra otežujeta življenje.

Netflix je sporočil, da je gledanost prvih treh delov serije minuli teden dosegla 81,55 milijonov ur, kar naj bi bilo najvišje število ur za katerikoli dokumentarec v prvem tednu. Kot kaže, pa je serija načela priljubljenost para na Otoku. Glede na zadnjo anketo, ki jo je opravil inštitut YouGov, je ta še padla, slabše mnenje kot o njiju ima javnost le še o princu Andrewu.

Kot je bilo razvidno iz napovednika, je na tapeti predvsem princ William, Harryjev starejši brat.

Ščitili le Williama

38-letni vojvoda sussekški je namreč razkril, da je bratu odneslo pokrov, ko je na družinskem srečanju januarja 2020 predlagal, da se z Meghan preselita v tujino, a da bi še vedno delala za kraljico Elizabeto II., s tem da bi se financirala sama. Ob tem je tudi očetu, britanskemu kralju Karlu III. očital, da je tistega dne izrekel stvari, ki niso bile resnične. »Dolžan« pa ni ostal niti babici – ta naj bi le tiho sedela in »vpijala« dogajanje.

41-letno Meghan pa je zmotilo, da na omenjeni sestanek ni bila povabljena, čeprav je zadeval tudi njo. Harry je prepričan, da njegova družina to načrtovala.

Dodal je še, da je tistega dne med njim in njegovim 40-letnim bratom zazevala vrzel. Očital mu je celo, da ga je izrinil iz družine in da ga je ta zaščitila, saj so takoj po sestanku brez Harryjevega dovoljenja izdali uradno sporočilo v imenu obeh bratov.

Takrat sta sussekška ugotovila, da ju britanska kraljeva družina ne bo zaščitila. Tako jima ni preostalo drugega, kot da pobereta šila in kopita.

Omenil je tudi, da je Meghan Williama zasenčila, in namignil, da je bila pri svojem delu bolj uspešna od Harryjevega brata, ki bo nekega dne britanski kralj.

Buckinghamska palača vsebine dokumentarca najverjetneje ne bo komentirala.