Skrivnostna smrt na Dunaju

Mama zjutraj našla negibnega sina, si je 11-letnik nenavadne poškodbe zadal sam?

R.T.
18. 9. 2022, 08.31
Posodobljeno: 18. 9. 2022, 08.34
Deli članek:

Na Dunaju preiskujejo skrivnostno smrt 11-letnega dečka. Kriminalisti še niso izključili možnosti, da je šlo celo za umor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Reševalne službe v dunajskem okrožju Leopoldstadt so včeraj zjutraj prejele klic pretresene mame, ki je v svojem stanovanju naletela na negibno telo svojega 11-letnega sina. Nemudoma so se odpravili na kraj dogodka in pričeli z oživljanjem, a je bilo za dečka že prepozno, lahko so le še razglasili njegovo smrt. Deček naj bi se sicer pred tem soočal z zdravstvenimi težavami, a zaenkrat še ni znano, za kakšno bolezen je šlo. Na kraj so prispeli tudi policisti, ki pa so primer označili za »zaskrbljujoč,« saj naj bi imel deček na telesu tudi nekatere poškodbe. Policija je z informacijami zaenkrat skopa.

»Zaradi nepojasnjenih okoliščin smrti so primer prevzeli kriminalisti,« je za avstrijski časnik Kronenzeitung včeraj pojasnil tiskovni predstavnik policije Markus Dittrich, ki je dodal, da so že odredili obdukcijo. Kriminalistična preiskava poteka v več smeri, pri čemer preiskujejo tudi možnost, da si je deček rane zadal sam, in sicer ob izvajanju enega od spornih spletnih izzivov, ki vse prepogosto burijo misli sodobne mladeži po svetu. Družina prihaja iz Italije, dečkovim staršem pa so že zagotovili psihološko pomoč.