Izvedela sta iz medijev

Nove težave za Harryja in Meghan, vabila na državniški sprejem dobila ’pomotoma’

E. J.
17. 9. 2022, 21.32
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 21.29
Deli članek:

Osem vnukov pokojne kraljice Elizabete II., vključno s princema Williamom in Harryjem, so nocoj bdeli ob krsti svoje babice v Westminster Hallu. Znova se je tudi zapletlo s Harryjem in Meghan, saj nista delovna člana družine, poroča BBC,

profimedia
Princ Harry in njegova soproga Meghan Markle včasih pozabita, da sta se odpovedala temu, da bi bila delovna člana kraljevske družine.

Princa William in Harry sta oblekla vojaške uniforme, potem ko je Harry dobil posebno dovoljenje za nošenje uniforme za to priložnost, čeprav do tega ni upravičen, saj ni več delovni član kraljeve družine, potem ko sta z Meghan pred dvema letoma zapustila monarhijo.

profimedia
Princa William in Harry sta oblekla vojaške uniforme.
A ker je njegov stric, princ Andrew, ki prav tako ni več delovni član kraljeve družine, v petek zvečer dobil dovoljenje za nošenje uniforme na vigiliji kraljičinih otrok, je posredoval kralj Karel III. in tudi njegov mlajši sin je dobil dovoljenje za nošenje uniforme. Razlagajo ga kot še eno Karlovo gesto dobre volje v upanju, da lahko privede do družinske sprave.

profimedia
Med 15-minutnim bdenjem je William, zdaj valižanski princ, stal na čelu pred krsto, ostali vnuki in vnukinje so stali okoli krste.
Med 15-minutnim bdenjem je William, zdaj valižanski princ, stal na čelu pred krsto, ob strani pa sta stala Zara Tindall in Peter Philips, otroka princese Anne. Harry je stal na nasprotni strani Williama, za krsto, ob strani pa sta stali princesi Beatrice in Eugenie, hčerki princa Andrewa. Na sredini, na vsaki strani krste, sta stala najmlajša vnuka pokojnega britanskega monarha, 18-letna lady Louise Windsor in 14-letni James, vikont Severn, otroka princa Edwarda in grofice Sophie.

profimedia
8 vnukov in vnukinj kraljice Elizabete II..

Težavam ni videti konca

Čeprav je princ Harry na koncu dobil dovoljenje za nošenje uniforme na bdenju, se je pojavila nova težava v odnosu med njim in njegovo ženo Meghan Markle ter kraljevo družino.

Profimedia
Pojavila se je nova težava v odnosu med princem Harryjem in njegovo ženo Meghan Markle ter kraljevo družino.
Po pomoti so jim namreč, vsaj tako pravijo v Buckinghamski palači, poslali vabilo na državniški sprejem, ki ga je kralj Karel III. in kraljica soproga Camilla prirejata v nedeljo v Buckinghamski palači za svetovne voditelje in tuje monarhe, ki se bodo udeležili pogreba kraljice Elizabete II.

Kako je do "napake" prišlo, ni znano, Harry in Meghan pa naj bi iz medijev izvedela, da na sprejem, kjer so lahko le delovno aktivni člani kraljeve družine, pravzaprav nista bila povabljena, ker to to nista več . Par, ki od pred dvema letoma živi v 14,5 milijona dolarjev vrednem dvorcu v Kaliforniji, se na zmedo okoli povabila še ni javno odzval.