Poostren nadzor

Motorist pri Tolminu divjal s 182 km/h, voznik pri Ajdovščini napihal 1,35

M.K.
24. 8. 2022, 14.38
Posodobljeno: 24. 8. 2022, 15.25
Deli članek:

Policisti na področju novogoriške policijske uprave so minuli konec tedna izvajali poostren nadzor v prometu. Pri tem so zalotili motorista, ki je izven naselja divjal s hitrostjo 182 kilometrov na uro, medtem ko je voznik na Ajdovskem napihal 1,35 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

PU Nova Gorica
Motorist je divjal v okolici Tolmina.

Novogoriški policisti so poostren nadzor izvajali v sodelovanju s policisti Specializirane enota za nadzor prometa Generalne policijske uprave. Pri tem so se omejili na ugotavljanje hujših kršitev v cestnem prometu, kot so vožnja pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi, prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti, napačna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje itd.

Policisti iz Generalne policijske uprave so v naselju Žaga med meritvijo hitrosti ugotovili devet prekoračitev hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost vozniku osebnega vozila v naselju je 104 kilometrov na uro je danes  sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean BožnikNajbolj izstopajoč je bil primer motorista, ki je skupaj s sopotnico, izven naselja Volarje v tolminski občini, divjal 182 kilometrov na uro.

V času dvodnevnega nadzora cestnega prometa na Severnem Primorskem so policisti Specializirane enota za nadzor prometa GPU sicer ustavili in kontrolirali skupno 60 vozil. Policisti so v tem času izdali skupno 21 plačilnih nalogov, izrekli pa so še mandatnih kazni in 15 opozoril.

V času nadzoraso  severnoprimorski policistiodredilipreizkus alkoholiziranosti36voznikom motornihvozil. »Medizstopajočimiprimeriveljaomenitivoznika osebnega avtomobila na Ajdovskem zaradi vožnje pod vplivom alkohola, rezultat odrejenega preizkusa je pokazal1,35 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka,« je še sporočil Božnik.

PU Nova Gorica
Minli konec tedna so policisti v Posočju izvajali poostren nadzor.