Pijani za volanom

Ustavil ga je kup kamenja, namesto njega je govoril alkohol

S.R.
24. 8. 2022, 13.54
Posodobljeno: 24. 8. 2022, 14.13
Deli članek:

Dolenjski policisti so imeli včeraj v rokah tri pijane voznike.

Profimedia
/

Ob približno 20. uri zvečer je na Šmihelski cesti v Novem mestu 49-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se prevrnil. Po prvih ugotovitvah policistov je s ceste zapeljal na travnato površino in se nato po petnajstih metrih zaletel v kup kamenja. "Voznik ni bil zgovoren, zaradi znakov opitosti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,11 mg/l alkohola v izdihanem zraku," so navedli pri PU Novo mesto. V nesreči je utrpel lažje poškodbe, ki so mu jih oskrbeli v bolnišnici. Končno so ga domov odpeljali domači. Očitajo mu dva prekrška iz zakona o pravilih cestnega prometa ter dva iz zakona o voznikih.

Že prej ob približno 16. uri je 60-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v drugo vozilo, pri čemer se je lažje poškodovala 58-letna voznica. Alkotest je pokazal vrednost 1,20 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili. Policisti so o primeru obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in dežurnega okrožnega državnega tožilca. Za očitano kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do treh let in prepoved vožnje motornega vozila.

Metliški policisti pa so popoldne v Rosalnicah ustavili 17-letnega voznika neregistriranega in precej poškodovanega osebnega avtomobila Mercedes Benz A168. Mladoletnik ni imel vozniškega dovoljenja, na avtu pa so bile ljubljanske tablice, ki niso pripadale zadevnemu vozilu. Alkotest je tokrat ostal tiho, so mu pa policisti zasegli vozilo in na sodišče poslali obdolžilni predlog za pet kršitev zakona o pravilih cestnega prometa ter zakona o motornih vozili. Očitajo mu tudi prekršek vožnje z vozilom v naravnem okolju.

Malo pred 20. uro zvečer so imeli novomeški policisti v rokah 36-letnega voznika, ki so ga pred tem že obravnavali zaradi kršitve javnega reda in mira v gostinskem lokalu. Upravičeno so sumili, da ne vozi trezen, saj se mu je po krvi pretakalo 0,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje so mu odvzeli, ga pridržali, avto, ki je ostal sredi ceste, pa je odstranila avtovleka.