EKSKLUZIVNO

Igor Mikič si je privoščil botoks

Marjana Tomšič Vovk
24. 8. 2022, 13.55
Posodobljeno: 24. 8. 2022, 14.10
Deli članek:

Najprej se je šalil o povečanju ustnic, nato pa se je zadovoljil z injekcijami za zgladitev obraznih gubic.

M24.si
Igor Mikič

Igor Mikič, ki jutri odhaja v Dominikansko republiko na snemanje Exatlona, kjer je lanski tekmovalec letos 'napredoval' v terenskega poročevalca, je priznal, da si je privoščil lepotni poseg. »Šel sem na botoks,« pove brez zadrege, saj je znano, da glasbenik, trener, radijec, voditelj in maneken veliko da na svoj videz. Trdi, da sicer ni nikoli zares razmišljal o kakšnem lepotnem tretmaju, da je do tega pravzaprav prišlo iz šale.

Zgladil je obrazne gubice

»Na fitnesu sem srečal prijatelja lepotnega kirurga in mu v šali rekel, kdaj lahko pridem k njemu, da mi napolni ustnice, ker ženske pravijo, da bi bil tako videti lepši. Pa me je pogledal in rekel, da bi me večje ustnice naredile preveč ženstvenega in mi to odsvetuje, naj pa pridem kdaj k njemu na kavo. In sem šel, potem pa mi je v ordinaciji dal ogledalo in rekel, naj se pogledam in pačim, zraven pa mi je kazal, kakšne obrazne gubice imam okoli oči, na čelu ... In mi pokazal, da jih sam nima – za kar je kriv botoks. Pojasnil mi je, za kakšen poseg gre in me tako prepričal, da si z malo botoksa zgladim gubice. In res deluje, sem zadovoljen. To ni velik poseg, da ne boste mislili, verjetno ne bi opazili razlike na prvi pogled, le koža je zdaj bolj napeta. Botoks je namreč strup, ki ti za nekaj mesecev omrtviči izrazne mišice, da jih ne morete uporabljati, in se zato koža ne guba. Mi, ki smo bolj suhi, se hitreje zgubamo, jaz pa sem še v takšnem poklicu, da moram tudi malo paziti na svoj videz,« pojasni in doda, da skoraj zagotovo to ni bil enkratno dejanje. Sicer pa za postavo še vedno fanatično skrbi v fitnesu z vsakodnevnimi treningi. »To je moja rutina. Tako kot nekateri zjutraj vstanejo in si avtomatično umijejo zobe, jaz vzamem svojo torbo in grem na fitnes.«

Samski in roza

Zdaj, ko je samski, mora še bolj paziti na svoj videz. Lani se je namreč končala njegova dolgoletna zveza, ki jo sicer še vedno preboleva, a počasi se že ozira naokoli. »Sem samski, ne pa sam,« se zasmeji Mišica, kot je njegov vzdevek. »Mama mi je svetovala, naj grem zdaj samo na mlajše in lepše – tako kot vsako leto pride na tržišče nov model telefona. Ampak nisem pa rekel, da je novejše tudi bolj dobro – ponavadi se hitreje okvari,« se pošali. Ko ga pobaramo, ali morda lahko pričakujemo kakšno romanco v Exatlonu, pove, da ima v pogodbi, da se ne sme zapletati s tekmovalkami, a da je zunaj projekta ogromno drugih možnosti. »Naj se ribe kar pazijo,« opozori – in vsi vemo, da Dominikanke veljajo za zelo vročekrvne. Zagotovo bo med njimi s svojo svetlo kožo in roza lasmi zelo priljubljen.

Blaz Vatovec
Igor Mikič

»Roza je moja barva,« odgovori, zakaj se je pobarval ravno v ta odtenek. In pove anekdoto, da se je njegova mama odločila, da bo rodila punčko, zato je bil kot otrok pogosto oblečen v rožnata oblačila. »Še imena nekaj tednov nisem dobil, ker ga za fantka ni imela izbranega, dokler niso poklicali iz matičnega urada, ali naj ga določijo kar oni. Takrat je moj dedek rekel, da bom ali Srečko ali Igor. Si predstavljate, da bi mi bilo ime Srečko,« se od srca nasmeji.

Pomembna je notranjost

Kakšna pa je sicer ženska, ki bi lahko osvojila njegovo srce? »Z leti sem se naučil, da ni tako pomembna zunanjost, ampak notranjost. Vsaka se lahko uredi ali se celo fizično spremeni, ne more pa si dvigniti inteligence in kupiti znanja. Predvsem mora biti pametna, imeti diplomo, govoriti kak tuj jezik, biti spoštljiva. In ne maram deklet, ki ves čas objavljajo svoje pomanjkljivo oblečene fotografije. To ni nič. Zame je bila na primer popolna dama princesa Diana, danes pa je to definicijo nadomestila Kim Kardashian, s čimer se sploh ne strinjam.«

Igor je pred dvema mesecema izdal tudi novo pesem: