Avtocesta pri Brniku je zdaj že v celoti odprta. Kot so sporočili iz PU Kranj, je bilo udeleženo eno manjše tovorno vozilo. Voznik je zapeljal na travnati del avtoceste, izgubil nadzor nad vozilom in se prevrnil. Po prvih podatkih policije sta se dva udeleženca v vozilu lažje poškodovala, en potnik pa ni utrpel poškodb. Gre za vozilo slovenskega prevoznika. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Nesreča se je zgodila za izvozom Brnik v smeri Karavank. Po pojasnilih PU Kranj gre za prevrnjeno vozilo, zaradi katerega je avtocesta tam trenutno zaprta. Osebna vozila se lahko na avtocesto vrnejo na priključku Kranj vzhod. Tovorna vozila trenutno ostajajo na avtocesti, saj zanje ni obvoza. Kranjski policisti so pozneje dodali, da je avtocesta pri izvozu Brnik odprta in da so ustvarjeni pogoji za vožnjo mimo kraja nesreče za vsa vozila. Ogled še poteka, voznike pa pozivajo k previdnosti. "Radovednost voznikov v takih primerih podaljšuje zastoj in ustvarja dodatno tveganje za naletna trčenja. Prosimo za razumevanje," so navedli.

gorenjska avtocesta
Promet.si
Pogled na gorenjsko avtocesto pri Torovem.

Po poročanju prometno-informacijskega centra na odseku sicer že nastaja zastoj, dolg pet kilometrov. Po njihovih navedbah je za osebna vozila možen obvoz na relaciji Vodice - Spodnji Brnik - Šenčur. Do gneče prihaja tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji. Tam je trenutno 2,5 kilometra dolg zastoj. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice vzhod.