Skoraj 2 promila v krvi

Močno vinjen s tovornjakom vijugal po štajerski avtocesti

L.J.
12. 1. 2022, 09.23
Posodobljeno: 12. 1. 2022, 09.29
Deli članek:

Celjski policisti so včeraj prejeli obvestilo o nevarni vožnji tovornjakarja, ki je v bližini Vranskega vijugal po avtocesti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Voznik tovornjaka je na območju Vranskega po avtocesti vozil nepredvidljivo, vijugal po cesti in ogrožal promet. Zaskrbljeni vozniki so o njegovi vožnji obvestili policijo. Ta je madžarskega tovornjakarja ustavila pred izvozom Trojane.

V krvi so mu namerili 0.96 g alkohola na liter izdihanega zraka ali skoraj 2 promila alkohola na liter krvi. Za tako visoko alkoholiziranost je zakonsko predvidena najvišja kazen v višini 1200 evrov. Policija je voznika pridržala. Poleg kazni za njegovo denarnico je voznik prejel tudi 18 kazenskih točk. Za eno leto mu je bila izrečena prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije.

Agencija za varnost v prometu ocenjuje, da se že pri 1,1 promila alkohola v krvi, torej pri skoraj polovico nižji količini kot so jo izmerili pri madžarskem vozniku, verjetnost za prometno nesrečo poveča kar 8-krat v primerjavi s treznim voznikom.