Plovilo v plamenih

FOTO: Eksplodiral helikopter nekdanjega izvršnega direktorja avstrijskega Strabaga

R.T.
21. 11. 2021, 18.41
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 21.03
Deli članek:

V bližini Dunaja je eksplodiral helikopter, ki je v lasti industrialca Hansa Petra Haselsteinerja, a njega oziroma članov družine ni bilo na krovu.

Reuters
Hans Peter Haselsteiner

Nesreča se je ob približno 17. uri zgodila na letališču Wiener Neustadt Ost nedaleč od Dunaja, ki služi predvsem za poslovne lete, ne pa tudi za komercialni prevoz potnikov. Helikopter je eksplodiral ob pristajanju, nato so ga zajeli plameni, poroča avstrijski časnik Kurier. Na krovu helikopterja, ki je v lasti bogatega industrialca ter nekdanjega politika in izvršnega direktorja avstrijskega Strabaga Hansa Petra Haselsteinerja, sta bili po prvih informacijah prisotni dve osebi, a naj ne bi šlo za nobenega od njegovih družinskih članov. Časnik zdaj poroča, da je v nesreči umrl 50-letni pilot iz avstrijske Koroške, ki pa naj bi bil v plovilu morda celo sam.

FF Wiener Neustadt
Nesreča helikopterja na avstrijskem letališču.

Haselsteiner je bil pred nesrečo na helikopterju sicer prisoten, a so ga pred tem odložili v Semmeringu, mestu jugozahodno od Wiener Neustadta. Tja so ga prepeljali iz italijanskega Bolzana, kjer ima svoj vikend. Helikopter je nato nadaljeval pot na letališče. Avstrijski mediji poročajo, da so na prizorišču nesreče še vedno prisotni gasilci, ki so požar že pogasili, zdravnik pa je potrdil smrt ene osebe. Pred nesrečo naj bi bila na območju gosta megla, vidljivost pa je bila zelo slaba. 

FF Wiener Neustadt
Nesreča helikopterja na avstrijskem letališču.

FF Wiener Neustadt
Nesreča helikopterja na avstrijskem letališču.