Odličen ekipni uspeh

Timi Zajc pristal tik pod stopničkami, za petami sta mu bila Prevc in Lanišek

S.R./STA
21. 11. 2021, 17.46
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 18.44
Deli članek:

Nedeljske skoke v Nižnem Tagilu so z odličnimi uvrstitvami kronali slovenski skakalci, ki so si razdelili četrto, peto in sedmo mesto.

Bobo
Timi Zajc (fotografija je arhivska).

Med slovenskimi orli je najboljši dosežek uspel Timiju Zajcu, ki so mu za las ušle stopničke. Zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih to zimo je sicer postal Norvežan Halvor Egner Granerud, v Nižnjem Tagilu branilec kristalnega globusa, ki je bil vodilni že po prvi seriji. 

Za Granerudom, ki je zanesljivo slavil zmago, sta se na odru za najboljše zvrstila zmagovalec prve tekme v olimpijski zimi, Nemec Karl Geiger, in Avstrijec Stefan Kraft.

"Slovenski paket".

Zajc, ki je v petek po ponesrečenem nastopu ostal celo brez sobotne tekme, je danes popravil vtis in z zbirom 222,5 zgolj za 1,3 točke zaostal za stopničkami. Tik za njim je z 221,2 točke pristal Cene Prevc, uspeh pa je dopolnil še najboljši Slovenec minulo zimo Anže Lanišek, ki je ponovil sedmo mesto z uvodne tekme.

To so bili tudi edini trije slovenski finalisti. Za finale sta bila prekratka Lovro Kos s 34. in Tilen Bartol s 43. mestom, medtem ko je Domen Prevc obstal že v današnjih kvalifikacijah. Prihodnji teden skakalce čakata naslednji dve tekmi v finski Ruki; ekipi se bo predvidoma namesto Domna Prevca priključil njegov starejši brat Peter Prevc. Slednji je uvod v sezono v Rusiji izpustil, potem ko je še drugič postal oče.

Mirno v naslednji vikend

"Sem kar zadovoljen, glede na to, da sem bil včeraj prost, ker se nisem uvrstil skozi kvalifikacije. Zdaj sem dobil potrditev, da skačem zelo dobro in grem lahko mirno v naslednji vikend," je po današnjem uspehu trezno razmišljal 21-letni Zajc.

"Kaj naj rečem? Danes smo pa skočili! Sem kar vesel, to je moj rezultat kariere. Kar sem rekel že včeraj, mi je danes uspelo izpolniti in lahko grem z mirno glavo na naslednje tekme," je povedal Cene Prevc, Lanišek pa je dodal: "Spet sem bil sedmi, skoka pa danes nista bila tako dobra kot včeraj. A treba je optimistično gledati naprej, v Kuusamu bomo pokazali malo boljše skoke."

"Za nami je super dan, zame odlično četrto, peto in sedmo mesto. Morda bi bili že malo požrešni, če bi rekli, da so manjkale le še stopničke. Zelo sem zadovoljen z uvodom sezone. Za nami sta dve težki tekmi s snegom in spremenljivim vetrom. A trije fantje so danes res dvignili raven skokov. Lahko smo mirni za naprej, potujemo na Finsko in vsi se veselimo, da se je sezona začela," pa je slovenske nastope za Smučarsko zvezo Slovenije ocenil trener reprezentance Robert Hrgota.