38-letni Ljubljančan

FOTO: Vsestranski goljuf in lopov služil s konopljo, dolgove pa poplačeval s ponarejenim denarjem

S.R.
21. 11. 2021, 16.06
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 16.07
Deli članek:

Ljubljanski policisti so imeli v pesti 38-letnega Ljubljančana, ki ima na grbi kazniva dejanja goljufije, ponarejanja denarja, tatvine vozila in pečanja z drogo.

PU Ljubljana
Tako jih je gojil.

Lopova so sprva obravnavali zaradi kaznivega dejanja vnovčevanja ponarejenih bankovcev, saj je Ljubljančan pri vračilu dolga uporabil več ponarejenih bankovcev za sto evrov. Policisti so konec prejšnjega tedna pri 38-letniku opravili hišno preiskavo, kjer so poleg dokazov, povezanih s ponarejenimi bankovci, odkrili še marsikatero kaznivo zanimivost.

PU Ljubljana
Zasežena konoplja.

Našli so denimo prirejen prostor za gojenje konoplje, pri čemer so zasegli več kot 240 sadik in približno 200 gramov že posušene opojne rastline. Našli so tudi dele vozila, za katerega se sumi, da je bilo odtujeno v Avstriji, in manjšo količino nabojev za pištolo.

Osumljenca so privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa ga je poslal naravnost v pripor. S preiskavo sicer nadaljujejo, 38-letnika pa sumijo kaznivih dejanj pečanja z drogo, goljufije, ponarejanja denarja in tatvine vozila. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek po zakonu o orožju.

PU Ljubljana
Zasežena konoplja.