Na avtocesti pri Blagovici

FOTO: S kombijem trčil v stoječi tovornjak; na kraju umrl 23-letnik

R.T.
4. 11. 2021, 14.41
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 16.02
Deli članek:

Nekaj čez poldne se je na avtocesti v bližini Blagovice pripetila huda prometna nesreča.

CZR Domžale / Domžalec.si
Voznik kombija je trčil v stoječo tovorno vozilo.

Tovorno vozilo je stalo na odstavnem pasu, ko je vanj trčilo kombinirano vozilo, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Prvi so posredovali gasilci CZR Domžale in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe v kombiju. Nič pa niso mogli ne gasilci ne reševalci pri drugi osebi v kombiju, ki je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, poroča spletni portal Domžalec.si.

Kot so pojasnili pri PU Maribor, je v nesreči umrl 23-letni potnik v kombiju. Potrdili so, da je glede na prve ugotovitve voznik kombija, ki je vozil v smeri Ljubljane, trčil v zadnji del tovornega vozila, ki se je pred njim ustavil zaradi razmer v prometu. Trčenje je bilo tako silovito, da je 23-letnega potnika vrglo iz kombija. 27 letni voznik je medtem utrpel lažje poškodbe, voznik tovornjaka pa jo je odnesel brez poškodb.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka, promet pa je zaradi ogleda in odpravljanja posledic v smeri Ljubljane še vedno oviran. Obvoz je urejen preko vzporedne regionalne ceste. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.