nepresenetljivo

Strožji nadzor inšpektorjev pokazal le, da mnogi dokazil o PCT pač ne želijo pokazati

B.K./STA
4. 11. 2021, 13.02
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 13.05
Deli članek:

Ugotovitve inšpektorjev niso nič kaj presenetljive.

Bobo
Nekateri ja, drugi ne.

Inšpektorji so ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in ministra za javno upravo Boštjana Koritnika v sredo seznanili z rezultati strožjega nadzora izpolnjevanja pogoja PCT. Inšpekcijski nadzori so pokazali, kar že vemo, da posamezniki dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT ne želijo izkazovati. Nekateri posamezniki pa izražajo svoje nezadovoljstvo nad tistimi, ki izvajajo nadzor, so inšpekcijske službe pojasnile ministroma.

Inšpektorji pristojnih inšpektoratov so sicer skupaj izvedli več nadzorov in v povezavi s kršitvami izrekli več prekrškovnih ukrepov.

"S poostrenim nadzorom želimo ljudi opomniti, naj se vedejo previdno in preventivno," so medtem spomnili na gospodarskem ministrstvu in dodali, da so sredstva, s katerimi se lahko zaščitimo, vedno na voljo. Odgovornost, da skrbimo za svoje zdravje in za zdravje bližnjih, pa je po mnenju ministrstva na nas samih.

"Trdno verjameva, da lahko le s skupnimi napori preprečimo morebitna zapiranja. Slovenska družba si namreč ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti," sta ob tem sporočila Počivalšek in Koritnik.

Ministra sta sicer priznala, da se zavedata, da z inšpekcijskim nadzorom ni mogoče zajeti vseh situacij, kjer bi lahko prišlo do prenosa okužb, zato sta ponovno apelirala na vse državljane, naj ravnajo odgovorno ter dosledno upoštevajo pogoje PCT in se poslužujejo drugih samozaščitnih ravnanj.