Tragedija

FOTO: Nemka, ki je umorila svojih pet otrok, bo sedela do smrti

B.K.
4. 11. 2021, 11.08
Posodobljeno: 4. 11. 2021, 11.08
Deli članek:

Incident, ki je lani pretresel vso Nemčijo, je dobil svoj sodni epilog.

Reuters
Kraj zločina.

28-letnica, ki je v mestu Solingen na zahodu Nemčije umorila svojih pet otrok, ne bo več videla svobode, je odločilo sodišče. Za množični umor so ji namreč dosodili dosmrtno zaporno kazen, brez možnosti skrajšanja.

Incident, ki je pretresel nemško javnost, se je zgodil v začetku lanskega septembra. Policijo je o morebitni tragediji obvestila babica otrok, mama morilke, ki je posumila, da bi lahko prišlo do česa resnega, ko ji je hči po telefonu javila, da “ne more več naprej,” po ločitvi od tedaj 28-letnega očeta štirih najmlajših otrok, ki si je ravno takrat našel novo partnerko.

Policisti so pohiteli do stanovanja, kjer so naleteli na grozljiv prizor. Našli so namreč trupla deklic, starih eno, dve in tri leta, ter dveh dečkov, starih šest in osem let. Smrti je ubežal le njen najstarejši, 11-letni sin, ki ga ni bilo doma. Na truplih znakov nasilja ni bilo. Mama je otrokom najprej dala pomirjevala, ko so zaspali pa jih je zadušila.

Reuters
Kraj zločina.

Kmalu zatem je 27-letnica skušala storiti samomor. Na železniški postaji v bližnjem Düsseldorfu se je vrgla pod vlak, a je kljub hudim poškodbam preživela.

Čeprav je njen odvetnik zahteval oprostitev, ali kvečjemu 8 let zapora z obveznim psihološkim zdravljenjem, so se sodniki odločili drugače. Ker sodni izvedenci pri njej niso našli hujših psiholoških motenj in ker je v začetku o umorih lagala, so ji dosodili najhujšo možno kazen v Nemčiji. Dosmrtni zapor, brez možnosti pomilostitve.