Kruto

FOTO: V slovenskem kampu pred očmi gostov ubila mačko

R.T.
28. 10. 2021, 18.54
Posodobljeno: 28. 10. 2021, 18.54
Deli članek:

V Kampu Menina sta dva moška pokončala mačko.

Profimedia
Fotogafija je simbolična.

V Kampu Menina v Savinjski dolini naj bi uslužbenec in njegov prijatelj v sredo pokončala mlado mačko. Po pričevanju očividke, ki je o dejanju tudi obvestila policijo, naj bi eden izmed njiju z nogo stopil muci na glavo in jo z zračno puško večkrat ustrelil, drugi pa naj bi jo nato naložil na lopato in jo zalučal v gozd.

Pretresljiv dogodek naj bi se zgodil le nekaj metrov stran od igrišča, na katerem so se medtem igrali otroci in na očeh vsem mimoidočim.

Ko je na kraj prišla policija, je eden izmed storilcev že odšel, po pričanju drugega pa naj bi bila mačka bolna oziroma poškodovana.

Vodstvo kampa se je odzvalo na Facebooku, kjer se je opravičilo za “način, kako se je eden od naših zaposlenih odločil končati trpljenje te živali”, in obljubilo, da bodo storili vse, da se podobni situaciji v prihodnje izognejo. Zapis so kasneje umaknili.

Kazenski zakonik v 341. členu sicer za surovo ravnanje z živaljo predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta. Če žival pri tem pogine, lahko storilca čaka do dve leti kehe.

Zgodbo je, skupaj z zelo nazornimi fotografijami, na Facebooku objavilo Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka.