Za všečke se igrajo z življenji

VIDEO: Norost na slovenski avtocesti, Darsove kamere ujele nezaslišano dejanje ...

R.T.
20. 10. 2021, 09.59
Posodobljeno: 20. 10. 2021, 13.53
Deli članek:

Povsem brezbrižno so se sprehodili po gorenjski avtocesti, kaj hitro bi se lahko končalo tragično.

Twitter/Dars
Vse za všečke ...

"Saj ni res, pa je," so na Darsu zapisali ob videoposnetku z Gorenjske, s katerega je razvidno, kako trojica golobradih pobalinov mirno pešači po avtocesti, medtem ko jim nasproti z veliko hitrostjo vozijo avtomobili. Slednji so, sodeč po posnetku, ob prizoru na brezbrižno in neodgovorno trojico svojo vožnjo sicer drug za drugim nekoliko upočasnili, incident pa se je na srečo razpletel brez tragičnih posledic, a je eden od mladeničev uspel šokirati s še enim, še bolj nezaslišanim dejanjem. Legel je na sredino avtoceste in se nastavil kameri, njegov pajdaš pa ga je bodisi fotografiral bodisi snemal.

"Nekateri so za všečke na družbenih omrežjih pripravljeni narediti marsikaj, tudi ogroziti prometno varnost in svoje življenje," so na Twitterju zapisali pri Darsu ter dodal, da je hoja po avtocesti "prepovedana in smrtno nevarna! Kdor hodi po avtocesti, ima veliko možnosti, da ga zbije vozilo!"

Kot so nam pojasnili pri Darsu, je do navedenega dogodka prišlo 5. septembra letos, in sicer v poznih popoldanskih urah na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). Pojasnili so še, da v takih primerih, ko to opazijo nadzorniki, med drugim obvestijo policijo in prometno-informacijski center. Po njihovih podatkih so zadevni mladeniči avtocesto zapustili še pred prihodom policistov. "Čeprav so kamere v preteklosti beležile več neodgovornih in nespametnih, predvsem pa nevarnih ravnanj uporabnikov avtocest, tovrstnega primera, vsaj po do zdaj zbranih informacijah iz Darsovih regionalnih centrov za nadzor in upravljanje prometa, še nismo zabeležili," so še izpostavili.