Skrbništvo

Mati ne ve, kje je njena 7-letna hči

R.T.
20. 10. 2021, 07.53
Posodobljeno: 20. 10. 2021, 07.54
Deli članek:

Španka Laura M. že od sredine septembra ne ve, kje se nahaja njena 7-letna hči Olivia.

Osebni arhiv
Laura in njena hči Olivia.

Gre za zaplet v primeru ločenih staršev. Olivia je odrasla na otoku Lanzarote pri materi, špansko-avstrijski državljanki Lauri M.. Oče, 70-letni Avstrijec Erwin M., jo je obiskoval in jo je smel odpeljati tudi na počitnice. Upokojeni pravnik pa je letos septembra ni pripeljal nazaj k materi, poroča Kronenzeitung.

Laura je odpotovala v Avstrijo, da bi poiskala hčerko. Na naslovu svojega nekdanjega partnerja v Salzburgu ni bilo nikogar. Izvedela je, da sta Erwin in Olivia na Madžarskem. Kmalu zatem je špansko sodišče izdalo evropski nalog za prijetje 70-letnega pravnika, ki so mu očitali ugrabitev otroka.

V naslednjih dneh so policisti začasno prijeli in zaslišali Erwina. M., za Olivio pa so poskrbele socialne službe v Salzburgu. Od takrat mati ni več videla Laure. Njeni odvetnici se zdi nedopustno, da pristojne službe materi ne povedo, kje je Olivia in kam hodi v šolo, zaradi česar je podala pritožbo. Sodišče, ki ve, kje je otrok, je odgovorilo, da do zaključka primera po sodni poti ne sme izdati lokacije.