Grozodejstvo v Zagrebu

Haralda, morilca lastnih otrok, iz bolnišnice odpustili s povišanim krvnim tlakom

S.R.
27. 9. 2021, 21.04
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 21.04
Deli članek:

Haralda Kopitza, osumljenega umora svojih otrok, so danes odpustili iz zagrebške bolnišnice. Najprej so njegovo duševno stanje preverili psihiatri, nato so ga v roke vzeli kriminalisti in tožilstvo.

Facebook
Harald Kopitz

Po strahotnem dejanju v noči na soboto, ko so morali hrvaški organi pregona iz stanovanja v zagrebški vili odnesti trupelca treh otrok, je na Hrvaškem živeči Dunajčan in njihov krvnik Harald Kopitz pristal v bolnišnici. Pri samomoru ni bil tako učinkovit kot pri moriji otrok, do danes pa je v stabilnem stanju ležal v bolnišnici, kjer so ga vestno stražili policisti. Kopitz se po poročanju hrvaških medijev z zdravniki ni želel pogovarjati, a nekaj stvari naj bi danes vendarle povedal.

Po napovedih naj bi bolnišnico sicer zapustil jutri, a so ga kot kaže že danes popoldne premestili na zagrebško psihiatrijo Vrapče. Tam so ga psihiatri že pregledali in ocenili, da ni potrebe po hospitalizaciji, zato je po zadnjih informacijah že pristal v rokah policije. Kar zadeva njegovo zdravstveno stanje, naj bi trpel zgolj za povišanim krvnim tlakom, s katerim je imel težave že pred dejanjem. Zjutraj ga čaka zaslišanje kriminalistov, nato bo sledila kazenska ovadba državnemu tožilstvu.

Portal Index.hr medtem poroča, da naj bi se 56-letniku danes v bolnišnici vendarle nekoliko razvezal jezik, potem ko od sobote z zdravniki ni želel spregovoriti. Dejal naj bi, da mu je zaradi dejanja težko in da mu je žal, da je preživel. Tarnal naj bi, da je že dlje časa brezposeln, iztekla naj bi se mu najemnina, drugam pa ni mogel. To naj bi ponudil kot motiv za poskus samomora, s sabo pa je želel vzeti otroke, da »ne bi bil sam, da bi bili otroci ob smrti z njim.« Po lastnih besedah ni več našel izhoda iz situacije, zadnje tri mesece naj bi občutil žalost in depresijo, počutil pa naj bi se zapuščenega. V bolnišnici naj bi jim še dejal, da je vzel več kot 100 tablet.