umrla tudi hrvaška igralka

FOTO: "Odsek smrti", ki je včeraj terjal 10 življenj, je bil usoden tudi za Tošeta Proeskega

R.T.
26. 7. 2021, 11.05
Posodobljeno: 26. 7. 2021, 12.03
Deli članek:

Na tem odseku je ugasnilo življenje makedonskega pevca Tošeta Proeskega, hrvaške igralke Dolores Lambaša in številnih drugih.

Bobo
Posledice hude nesreče, ki je bila usodna za makedonskega pevca.

V nedeljo zgodaj zjutraj je v grozljivi prometni nesreči blizu Slavonskega Broda življenje izgubilo deset ljudi, to pa je le ena v nizu večjih nesreč na odseku Novska - Okučani - Slavonski Brod na hrvaški avtocesti A3. Prav ta odsek so poimenovali "odsek smrti", poroča spletni portal 24sata.

Ivica Galovic/PIXSELL/BOBO
Tragedija pri Slavonskem Brodu.

Več smrtnih primerov

Marca letos, prav tako v zgodnjih jutranjih urah, so pri Okučanih med prevračanjem tovornjaka s srbskimi registrskimi tablicami umrli štirje migranti. 

Huda prometna nesreča na počivališču ob omenjeni avtocesti med Novsko in Okučani je že leta 2019 pretresla javnost. Voznik tovornjaka je zavil z avtoceste na počivališče in usmrtil dve dekleti, učenki sedmega razreda, ki sta se skupaj z vrstniki z avtobusom odpravili na ekskurzijo.

Hina/STA
V prometni nesreči na počivališču sta umrli dve 14-letnici.

Hina/STA
V prometni nesreči na počivališču sta umrli dve 14-letnici.

Samo teden dni prej je v trčenju tovornjaka in avtobusa življenje izgubil voznik tovornjaka. Lažje poškodbe je utrpelo utrpelo več kot 10 potnikov, junija istega leta pa sta bila v prometni nesreči med priključkoma Okučani in Novska prav tako udeležena tovornjak in avtobus. Takrat je voznik tovornjaka umrl, osem potnikov avtobusa pa je bilo ranjenih.

Umrl tudi mladi policist

V zgodnjih urah v začetku avgusta 2018 sta trčila dva kombija in osebni avtomobil. Devet ljudi so prepeljali v bolnišnico v Novi Gradiški. 

Med priključkoma Kutina in Novska je junija istega leta prišlo do trčenja treh vozil. Pri tem je en moški izgubil življenje, drugi pa je bil hudo poškodovan. Dva meseca prej je voznik avtomobila umrl, ko je zapeljal s ceste. Februarja istega leta je na podoben način življenje izgubil še en moški. 

Do hudih prometnih nesreč na tem odseku je prišlo tudi v letih pred 2018, leta 2016 je na primer prometna nesreča terjala življenje mladega policista, potem ko je zapeljal na travnato površino. Izgubil je nadzor, vozilo se je večkrat prevrnilo, reševalci pa so bili nemočni. Oktobra istega leta je na omenjeni avtocesti v bližini Okučanov umrl 43-letni moški, ki je stal ob svojem avtomobilu. Vanj je trčil tovornjak.  Tudi maja 2016 so življenje izgubile tri osebe. Nezgodo je povzročil voznik vozila znamka Toyota, ki je vozil v nasprotni smeri. Čelno je trčil v vozilo znamke BMW, v katerem sta bila dva moška. Vsi trije so umrli, povzema 24sata.

Odsek usoden tudi za priljubljenega pevca

Javnosti najbolj znana nesreča, ki se je zgodila na isti avtocesti pri Novi Gradiški, je tista, v kateri je leta 2007 življenje izgubil makedonski pevec Toše Proeski.

Glasbenik se je s svojo menedžerko Ljiljano Petrović in šoferjem Georgijem Georgijevskim ponoči iz Skopja odpravil v Zagreb. Zaradi neupoštevanja varne razdalje je Georgijevski s sprednjim desnim delom avtomobila znamke VW Touareg udaril v zadnji levi del avtomobila, ki ga je vozil Slaviša Kuzmanović iz Beograda. Touareg je trčil v zaščitno ograjo, pevca pa so tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci. Žal mu ni bilo pomoči.

Bobo
Posledice hude nesreče, ki je bila udosna za makedonskega pevca.

Preminila hrvaška igralka

Šest let pozneje je na isti avtocesti umrla 32-letna hrvaška igralka Dolores Lambaša. Avtomobil, v katerem je bila, je trčil v drugo osebno vozilo, oba sta se prevrnila. 

Tudi bosanski igralec Emir Hadžihafizbegović je bil leta 2014 udeležen v prometni nesreči na neosvetljenem delu avtoceste A3 v bližini priključka Novska.

Sprva je neznani voznik zapeljal skozi utripajočo prometno signalizacijo, ki je opozarjala na delo na cesti. Voznik je po napaki pobegnil, šest voznikov za njim pa je zaradi ostrih delov signalizacije ostalo s preluknjanimi pnevmatikami. Eden od voznikov je avto ustavil na levi strani cestišča in se lotil zamenjave pnevmatike. Potnici sta medtem izstopili in stali ob avtu.

V tem trenutku pa je nasproti pripeljal avto, ki ga je upravljal Hadžihafizbegović. Poskušal je zapeljati med ustavljenim avtomobilom in ženskama, ki sta stali ob avtu. Hadžihafizbegović se jim ni uspel izogniti. Trčil je v voznika, ki je menjal pnevmatike in žensko, ki je kasneje umrla.