Medtem ko bo danes večinoma sončno, se bo vreme popoldne predvsem v zahodni Sloveniji poslabšalo.

Tam bodo nastajale nevihte, krajevno tudi močnejše, ki se bodo zvečer in v prvi polovici noči lahko širile proti vzhodu, so sporočili vremenoslovci Agencije RS za okolje. Uprava RS za zaščito in reševanje pa je izdala opozorilo, in sicer, da so na zahodu pozno popoldne in zvečer možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in točo. Temu so dodali, da se bo ozračje v drugi polovici noči umirilo.

Kako kaže

Danes bo vpliv vremena na počutje ljudi sprva ugoden, popoldne ali zvečer pa se bo vremenska obremenitev nekoliko povečala. V popoldanskem času bo nekoliko povečana tudi toplotna obremenitev. V torek bo vreme predvsem v zahodni polovici države zmerno obremenilno vplivalo na ljudi, proti večeru pa bo vremenska obremenitev oslabela.

Sicer pa se bo živo srebro danes povzpelo do 33 stopinj Celzija, na severozahodu do okoli 25.

Jutri bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo oblačno. Zlasti v zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 27 do 32, na severozahodu okoli 24 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo sončno in spet bolj vroče. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.