Plavanje v Renu

Reka jih je odnesla! Utopljeno 17-letnico našli, 13 in 14-letnice še ne

C.E.
17. 6. 2021, 16.45
Posodobljeno: 17. 6. 2021, 16.50
Deli članek:

Začela se je kopalna sezona, z njo pa se poveča število nezgod v morju, jezerih in rekah. Ena hujših se je v sredo zvečer zgodila v reki Ren v Duisburgu.

Reuters
Iskanje pogrešanih najstnic v reki Ren.

Po vročem dnevu, v katerem so se temperature povzpele preko 30 stopinj Celzija, so se tri najstnice želele osvežiti v Renu. Na domačinom znanem neurejenem »kopališču« Alsumer Bergu so skočili v vodo in se znašle v težavah. Mimoidoči so opazili, da so v težavah, zato so poklicali gasilce in policijo. Potapljači so se vrgli v reko in kmalu iz nje potegnili telo 17-letnice, ki ni kazala znakov življenja. Odpeljali so jo v bolnišnico, jo oživljali, a neuspešno.

Približno ob 23. uri so zaradi teme prekinili iskalno akcijo in jo pričeli v četrtkovih jutranjih urah. O pogrešanima 13 in 14 letnicam so obvestili tudi nizozemske oblasti, saj obstaja možnost, da ju je močan tok reke odnesel nižje, vse do Nizozemske, kjer pogosto najdejo utopljence iz nemške strani. Reko so medtem še vedno pregledovali s helikopterji.

Predstavnica duisburške policije je dejala, da je verjetnost, da bi najstnici preživeli izjemno majhna, praktično nična.

Gre za tretji primer utopitve na širšem območju Duisburga v zadnjem tednu. V zadnji dveh letih pa so zabeležili »le« sedem utopitev. Policija zato opozarja na previdnost pri plavanju v Renu, še zlasti na mestih, kjer je tok močan.