Črna kronika

Nasilje na Obali: Z zlomljenim rebrom klical na pomoč

S.R.
29. 3. 2021, 13.11
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 13.30
Deli članek:

Na Obali so v preteklih dneh zabeležili dva surova napada, ki sta se končala s poškodbami.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so v nedeljo malo pred 3. uro zjutraj prejeli obvestilo, da je v Luciji z ulice mogočeslišati moškega, ki kliče na pomoč. Na kraju so ugotovili, da je v enem od tamkajšnjih stanovanj popivalo več oseb, pri čemer so 25-letnika iz stanovanja nagnali. Sledil je spor, mladeniča pa naj bi dva pretepla. 

Policisti so ga sicer našli ob cesti in poklicali reševalce, ki so ga prepeljali v izolsko bolnišnico. Po prvih informacijah je utrpel hujše poškodbe, zlomljeno ima namreč rebro in poškodovana pljuča. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Napadli Romuna

Koprski policisti so dan pred tem primer nasilja zabeležili tudi na postajališču Povir pri Sežani. Tam sta dva zamaskirana neznanca pretepla in oropala 64-letnega romunskega državljana. Kot so pojasnili pri PU Koper, sta do Romuna pristopila moška močnejše postave, ki sta bila oblečena v temna oblačila in zakrita z obraznimi maskami. Od njega sta želela denar, ob grožnjah pa jima je nekaj gotovine tudi odstopil. Ni bilo dovolj. Eden se mu je agresivno približal, ga udaril v trebuh, zagrabil za glavo in udaril ob bližnjo mizo. Drugi mu je v tem času iz oblačil vzel denarnico in iz nje ves denar v skupnem znesku 625 evrov. Denarnico z dokumenti mu je nato vrnil. 

Po nasilni lopovščini se jima je pridružil še en moški, s katerim so jo s kraja pobrisali s sivim avtomobilom znamke VW Bora.