Indija

Petelinji boj se je končal v mlaki človeške krvi

B.K.
28. 2. 2021, 08.54
Posodobljeno: 28. 2. 2021, 08.54
Deli članek:

Bojni petelin je možakarju prerezal mednožje. Ni mu bilo pomoči.

Profimedia
Takšno ostro rezilo privežejo petelinu na nogo ali krempelj.

Nezakoniti petelinji boji, ki so jih priredili v indijski vasi Lothunur, v zvezni državi Telangana na jugu Indije, so se končali tragično. V mlaki krvi je namreč obležal 5-letni lastnik enega izmed bojnih petelinov Thanugulla Satish Goud.

Gouda je ubil lasten petelin, ki je imel za potrebe boja na nogo privezano ostro britev. Ko je Gouda petelina postavljal na tla, je ta skočil v zrak in ga z britvijo zabodel v mednožje.

Rana je bila tako globoka, da 45-letniku niso mogli pomagati. V nekaj minutah je izgubil preveč krvi, da bi se njegovo telo še lahko borilo za življenje. Ko so ga reševalci prepeljali do bližnje bolnišnice je bil že mrtev.

Petelinji boji, ki so jih indijske oblasti prepovedale že v šestdesetih letih preteklega stoletja, so tam še vedno pogosti. Pogoste so tudi poškodbe, celo smrti kot je bila ta, niso nenavadne. Tako je denimo januarja lani v vasici Pragadavaram v indijski zvezni državi Andhra Pradesh bojni petelin gledalcu zadal smrtno rano, ko je skočil v zrak in mu z britvijo prerezal trebuh.