Znane podrobnosti

Umor v Zlogoni Gori: Soprogo je najverjetneje umoril med spanjem

S.R.
25. 2. 2021, 13.56
Posodobljeno: 25. 2. 2021, 14.27
Deli članek:

Mariborski policisti so danes postregli z novimi podrobnostmi torkovega umora na območju Slovenske Bistrice. V Zlogoni Gori pri Oplotnici je namreč po krutem dejanju življenje izgubila 76-letna ženska.

Google Maps
Zločin se je zgodil v Zlogoni Gori v občini Oplotnica.

Kot smo že poročali, se je grozodejstvo v Zlogoni Gori odvilo navsezgodaj v torek. Malo pred 6. uro zjutraj so o mrtvi 76-letnici, ki so jo našli v hiši, policiste obvestili svojci. Patrulja je že med vožnjo proti kraju na cesti opazila prazen karamboliran avtomobil. V spalnici v hiši sta policista nato našla mrtvo 76-letnico, na kraj so nato prispeli še reševalci, ki pa so lahko le še potrdili njeno smrt.

V neposredni bližini so izsledili tudi 77-letnega moškega, njenega soproga. Rešena je bila tudi uganka praznega avtomobila na cesti, za volanom je namreč sedel ravno on. Na kraju so ga za silo zakrpali reševalci in ga nato prepeljali v UKC Maribor, kjer je po navedbah mariborskih policistov ostal na zdravljenju.

Ji je življenje vzel med spanjem?

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je osumljenec v torek malo po 5. uri z nožem umoril svojo 76-letno ženo. Po vsej verjetnosti je to storil med tem, ko je žrtev spala. Nož je pustil na kraju dejanja.

Takoj po zločinu je s kraja odpeljal s svojim vozilom ter po približno 500 metrih vožnje iz neznanega vzroka z vozilom zapeljal s ceste in čelno trčil v drevo. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Peš se je nato vrnil nazaj do hiše, kjer so ga policisti tudi izsledili. Na kraj sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec. Za pokojno je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo, ogled kraja kaznivega dejanja pa je prepustil policiji.

Živela ločeno

Kriminalisti so ugotovili še, da sta se zakonca zaradi nesoglasij pred približno petimi leti razšla in zaživela ločeno. Že v preteklosti, ko sta še živela skupaj, pa je bilo večkrat potrebno policijsko posredovanje. Zoper osumljenca sta bili v ločenih primerih podani tudi dve kazenski ovadbi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in povzročitve lahke telesne poškodbe. V obeh primerih so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, pri čemer je veljavnost zadnjega potekla leta 2013. 17. februarja se je sicer vrnil k zdaj pokojni 76-letnici. Vse okoliščine in motiv za grozodejstvo sicer še vedno preiskujejo. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje umora predvideva najmanj petnajst let zapora.