Črna kronika

Zašili mlado druščino, ki je vlamljala na območju Metlike

S.R.
25. 2. 2021, 13.20
Posodobljeno: 25. 2. 2021, 13.27
Deli članek:

Metliški policisti so se konec leta 2019 in tekom leta 2020 srečali z večjim številom vlomov, zdaj so v pest dobili osumljence.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Novembra 2019 je nekdo vlomil v prostore tamkajšnjega podjetja, pri čemer so storilci odtujili nekaj več kot 200 evrov, s samim vlomom pa povzročili še za približno 1800 evrov premoženjske škode. Mesec dni pozneje je nekdo vlomil v lokal na Mestnem trgu v Metliki. Odtujil je le menjalni denar. Marca 2020 je nato v Metliki neznanec vlomil v dva gostinska lokala in povzročil za 3000 evrov škode, so sporočili iz PU Novo mesto.

Policisti so z intenzivno policijsko preiskavo uspeli preiskati vlome in ugotovili, da za vlomi stoji ista druščina. Gre za 24-letnika, 18-letnika in nekaj mladoletnih storilcev iz naselja v okolici Metlike. Čaka jih kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja velike tatvine. 

Metliški policisti so uspešno preiskali tudi poskus vloma v prodajalno na Suhorju in več tatvin na tem območju, še sporočajo iz PU Novo mest. Storilci so odtujili dva akumulatorja, registrske tablice in bakreno pločevino s strehe počitniške hiše. Kaznivih dejanj so osumljeni trije mladoletniki iz okolice Metlike, ki bodo deležni kazenske ovadbe.